Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних посочи 5-те основни приоритета в новата си управленска програма
Автор: Екип Varna24.bg 09:09 / 27.09.2019Коментари (0)4649
©
Кандидатите на ГЕРБ за местните избори са екип от професионалисти, с който съм убеден, че ще работим ефективно, все така динамично за развитието на Варна. Осъзнаваме отговорността, но и пък излизаме със самочувствието на хора, които в последните години активно са работили и резултатите са видими за всички. Така областният координатор на ГЕРБ Иван Портних, досегашен кмет и кандидат за нов мандат, представи пред медиите лицата, на които партията залага за предстоящите избори във Варна. Представени бяха кандидатите за районни кметове и кметове на кметства, както и листата за Общинския съвет, която се отличава със силна гражданска квота.

"За листата сме се водили от желанието да имаме експертност, приемственост, балансираност, представителност на различните сфери на социално-икономическия живот на Варна. Изключително важно е какъв ще бъде съставът на следващия Общински съвет, тъй като взаимодействието с него е важно за по-ефективната работа на администрацията и за реализирането на целите, които сме си поставили. Ще се борим за максимално представителство в ОбС", категоричен бе Портних. В отговор на журналистическите въпроси той определи преференциалният вот като възможност, с която законът на практика позволява на гражданите да покажат своите лични предпочитания.

"През частичния мандат 2013-2015 г. преодоляхме изоставането на Варна. През мандат 2015-2019 г. Варна стана град в развитие. Поставихме началото на големите проекти. Бюджетът на града се увеличили близо 2 пъти и половина и достига размер от половин милиард. Реализирахме сериозни цели, които си бяхме поставили въз основа на оптимизирането на общинския бюджет, активната работа по европейски  проекти и програми, и разбира се, подкрепата на правителството, за което съм благодарен", отбеляза Портних.  

"Наред с пешеходната зона, сега завършихме “Цар Симеон I", Шишковата градинка, ул. "Колони", разширенията на пешеходната зона, обновихме всички основни булеварди в обхвата на града. Изпълнихме един изключително мащабен за Варна проект – бул. "Васил Левски“, отчете още той, като обяви, че в момента в целия град се изпълняват ремонтите в междублокови пространства, малки улици, паркоместа, зони за отдих, за спорт, детски площадки. "Целта е всеки варненец да може да види реално промяната пред своя дом, пред своя вход", подчерта Иван Портних.

Той изброи някои от решените вече, но затлачени с десетилетия назад проблеми, като припомни липсата на места в детските градини. "Към днешна дата такъв проблем няма. Напротив, продължаваме да модернизираме, да разширяваме детските градини, за да можем да създадем възможно най-добри условия за най-малките варненци. Решихме в много висока степен и продължаваме да работим, за да сложим край на проблема с незаконното строителство в Максуда. Поетапно се следват процедурите и се напредва в тази посока. Ремонтирахме охранителните канали в "Аспарухово" със средства директно от Брюксел, от фонд Солидарност – пряко финансиране, каквото досега градът не беше получавал. Варна си върна терен в сърцето на града - т.нар. Дупка, една язва, зееща с десетилетия", добави досегашният кмет. Той припомни, че бъдещето й се определя в момента от анкетата сред гражданите, а след това ще бъде обявен международен конкурс, какъвто бе проведен за новата библиотека. 

Иван Портних очерта накратко 5-те основни приоритета в новата си управленска програма - Инвестиране в децата и младите хора; Силна и приобщаваща икономика; Модерен град с удобни квартали; Свързан и достъпен град; Варна - дестинация за 4 сезона.



Още по темата: общо новини по темата: 245
17.12.2019 »
16.12.2019 »
10.12.2019 »
04.12.2019 »
04.12.2019 »
30.11.2019 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: