Франция пожела наш шампион по стрелба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:49 / 02.10.2019
917
Сребърният ни медалист от Европейското първенство по динамична стрелба Александър Кусев привлече вниманието на селекционерът на френския национален национален тим. Европейският и Световен шампион известен с изключителна точност в стрелбата Ерик Грауфел не само отличи със специлен сертификат българина, но и му предложи място сред петлите, където е треньор и селекционер.

41-годишният столичанин обаче остана в България, където от 2005-та година е състезател с екипа на Българската Федерация по Динамична стрелба. Кусев е и първият сребърен медалист в дисциплина с пистолет на сравнително младата федерация по динамична стрелба, чиито стрелкови резултати дават заявка и за още отличия в този спорт.

Подготовката на европейският вицешампион преминава основно в клубното стрелбище на пловдивския клуб "360 градуса", където заедно с него умения развиват още стрелци. Следващото предизвикателство на нашите представители по динамична стрелба е на 6 октомври в Международен турнир в Сърбия.

Българската Федерация по Динамична Стрелба е лицензирана от 2007 година, а в нея има действащи 28 клуба в цялата страна. Отличието на Александър Кусев е най-високо до момента.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).