Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В програмата на Иван Портних: Продължава ударното развитие на "Аспарухово"
Автор: Екип Varna24.bg 12:21 / 25.10.2019Коментари (1)7071
"Аспарухово" ще се отвори към морето, а уникалният парк край брега ще се съхрани и развие. Предстоят цялостни ремонти на улици и междублокови пространства, изграждане на детски и спортни площадки, нови тротоари, паркоместа и зелени зони. Това са част от приоритетите за района в управленската програма на Иван Портних, досегашен кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат.

Със средства на общината и с успешно защитени европейски проекти са обновени основните пътни артерии - ул. "Мара Тасева", бул. "Народни будители", бул. "Първи май". В момента тече ремонт на ул. "Св. св. Кирил и Методий". Изградени са нови тротоари, места за паркиране, комбинирано спортно игрище, кътове за отдих, детски площадки. С финансиране от фонд “Солидарност" на ЕС са изградени двата охранителни канала.

Новата програма на Портних надгражда свършеното до момента. Аспаруховият парк ще се превърне във втората Морска градина на Варна и ще бъде разширен от Аспаруховия мост до местността Карантината. Предвиждат се мащабно озеленяване и залесяване, изграждане на детски и спортни площадки, сцена и музей на открито край Аспаруховия вал. Сред проектите за района е и басейн с олимпийски размери и минерална вода.

Развитие предстои и на проекта за рибарското пристанище "Карантината“. Средствата са осигурени като безвъзмездна финансова помощ от Програмата за морско дело и рибарство – 8 млн. лв., съфинансирането от Община Варна е 5,6 млн. лв. В проекта е включено изграждане на защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки, плаващи понтони за домуване, създаване на условия за разтоварване, съхранение, първа продажба и спедиция на уловите от риба. Капацитетът на пристанището, което ще е най-модерното в България, е общо 116 плавателни съда. Ще бъдат изградени две панорамни площадки, а основната сграда ще бъде със смесено предназначение – обществени, търговски и обслужващи площи. Най-атрактивната част ще бъде покривът на сградата, който ще се оформи като амфитеатър, с видимост към морето и града. Новото пристанище има за цел да съхрани рибарския занаят.

След като общината стана стопанин на пристанището за рибарски кораби "Варна“, предстои там да бъде създадена транспортна връзка по море - от "Аспарухово“ до Морска гара. Така придвижването до центъра на града ще става по-бързо, като се избягва автомобилният трафик през моста.

Подобряването на средата за живот ще продължи с още ремонти, а за двигател на градивните процеси в "Аспарухово" ГЕРБ издигна за кмет Ивайло Маринов – професионалист с административен опит, диалогичен и отговорен човек, който през последните две години беше зам.-кмет в района.

Програмата на екипа Иван Портних – Ивайло Маринов включва проект за ремонт на пътя за "Галата". Предвидена е рехабилитация на всички малки улици и междублокови пространства в района, изграждане на фитнеси на открито, още нови детски и спортни площадки, нови тротоари и градинки, нови паркоместа и джобове за контейнерите.

Търговците в района ще имат пазар на открито, а в читалищата в "Аспарухово" и "Галата" предстоят ремонти. Ще се възроди кино залата в района.

Планирано е и обновяване на ДКЦ "Св. Иван Рилски“, както и създаване на денонощен център за неотложна помощ.

Започва работа и по изграждане на ВиК инфраструктура в Боровец – юг и Ракитника, а също и в Боровец – север, след приключване на процедурите за ПУП, предвижда още програмата на Иван Портних, кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна, с номер 43 в бюлетината.



Още по темата: общо новини по темата: 245
17.12.2019 »
16.12.2019 »
10.12.2019 »
04.12.2019 »
04.12.2019 »
30.11.2019 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.10.2019 г.
0
 
 
Докато не се изгради някаква алтернатива на Аспарухов мост, чиито капацитет е недостатъчен за градски трафик(особено при катастрофа или закъсал автомобил) просто Аспарухово няма да е пълноценен квартал. Без значение как ще се облагороди
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: