Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Първа победа на Обществото на пострадалите от произвола на монополите
Автор: Екип Varna24.bg 11:54 / 07.04.2011Коментари ()1450
©
По-малко от месец след създаването си, Обществото на пострадалите от произвола на монополите, към гражданско движение "ДНЕС", е с първа победа, съобщават от организацията. С помощта на Обществото, гражданин спечели дело срещу дружеството - монополист - ЕОН.

Мирослав Местчиев от Добрич, който е получил от електроразпределителното дружество в региона - ЕОН необичайно висока сметка от 2272 лeва за консумация на ток, се обърна за помощ към адвокатите - доброволци на Обществото на пострадалите. След проведени консултации те завеждат дело срещу дружеството - монополист, в което да се установи, че не дължи посочената сума.

Тези дни Добричкият районен съд уважи иска, като постанови, че г-н Местчиев не дължи посочената сума, а дружеството - монополист е осъдено да заплати внесената държавна такса.

Обществото на пострадалите от произвола на монополите - електроснабдяване, водоснабдяване, газоснабдяване, топлофикация и мобилните оператори - Мтел, Глобул и Виваком беше създадено на 6-ти февруари тази година по инициатива на Гражданско движение ДНЕС. Основната му цел е оказване на помощ при разрешаване на конкретни проблеми на гражданите, свързани с монополите, чрез: Безплатни правни консултации; Завеждане на индивидуални и колективни съдебни искове; Огласяване на допуснати нарушения в практиката на монополистите и мобилните оператори.

До момента, в Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Хасково и Шумен, са открити приемни на Обществото на пострадалите от произвола на монополите. В тях гражданите, които смятат себе си за измамени или ощетени от лакомията, наглостта и безочието на монополите и мобилните оператори, могат за получат безплатни правни консултации.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 14
01.06.2012 »
10.05.2012 »
29.11.2011 »
25.07.2011 »
24.05.2011 »
02.04.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Purva-pobeda-na-Obshtestvoto-na-postradalite-ot-proizvola-na-monopolite-244614
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.