СДВР разкри водещата версия за жестокото убийство на Алена Щерк

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (1)
16:50 / 30.05.2022
1269
"Установено е, че на 26-ти вечерта Алена Щерк е била при свои близки и около полунощ се прибира на адреса. След като се прибира - може би се случва случката, къде точно е извършено деянието - предполагаме, че или в гаража, или в автомобила. За нейния апартамент категорични данни не можем да кажем". Това ни насочи към мястото, където беше намерен и трупът", заяви началникът на отдел "Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков във връзка с убитата IT специалистка.

За личния автомобил на Щерк е установено, че се е движил посока Перник до Радомир и обратно.

"Това, което ни ориентира за мястото, където евентуално е оставен трупът, беше това, че по посока на пътуването към Радомир има едно известно забавяне от точка до точка".

Доказателствата, които са събрани на този етап, за убийството й сочат, че извършителят е бившият й приятел - Виктор Спига. 

"Експертизите потвърждават, че има ДНК профил женски и мъжки профил по колата. Иззети са съответните лични вещи на пострадалата и на обвиняемия, на който прокуратурата повдига и други обвинения", обясни още той.

"За адвокатът на Спига, който се изявява медийно знаем, че той се е занимавал с разделянето на бизнеса, който са имали пострадалата и обвиняемият. В тази връзка те са поддържали контакти и адвокатът се е занимавал с бизнес делата на обвиняемия. Това, което знаем е, че основните проблеми са били с Виктор Спига. Той има достъп до апартамента, защото преди това е живял в апартамента, в който е живяла пострадалата. Те са се разделили преди няколко месеца и той тогава се е преместил в друго жилище. Той е познавал обстановката. След като тя се прибира от срещата с близките си, обвиняемият е в района. Имало е пререкания, имало е изблици от негова страна на ревност. Две са версиите по които се работи, но надделява тази с любовта", коментира още комисар Цветков.

По думите му обвиняемият не се е качвал на самолет. "Той е преминал границата на България с автомобил, който е взел под наем и е напуснал страната". 

От Прокуратурата заявиха, че делото вече се води за умишлено убийство.


Виж коментарите (1)

Още по темата (30):
16.02.2024 Подробности около Виктор Спига и Алена Щерк
18.12.2023 Спига си заредил хладилника след убийството на Щерк
17.06.2023 Преди убийството: Орлин видял чат на Евгения с друг мъж и полудял
28.04.2023 Адвокат по делото "Евгения": Подготовката е правена с ясното съзнание да бъде убита
27.04.2023 Приятелки на убитата Евгения, намерена в куфар: Орлин беше обсебен
24.04.2023 Лъсват плашещи подробности! Съпругът на Евгения, която бе намерена в куфар, искал да я изгори жива, но баща му го разубедил
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).