Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Юли Тонкин: Най-успешните предприемачи променят света
Автор: Живко Кръстев 14:24 / 08.01.2024Коментари (0)616
©
В момента са интересни времена за бизнеса. Най-много пари са направени по време на най-големите кризи. Това каза Юли Тонкин – предприемач, инвеститор и мотивационен говорител, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. Той е автор на шест книги и помага на хората със стратегии за по-добър живот с живи събития, фирмени обучения, лични консултации, менторски програми.  

Казва също, че най-успешните предприемачи променят света, вместо да чакат някой друг да го промени.  

Предприемачеството по думите му е най-трудният начин да се изкарат лесни пари. "Няма нищо лесно в предприемачеството. Парите се изкарват, когато си си нацапаш ръцете, когато си там, в трънките, заедно с екипа и с всички хора. За мен предприемачеството започва от простата концепция от нищо да направиш нещо, как можеш да иновираш.“  

Основите на предприемачеството са иновацията и маркетингът. "Когато имаме продукт или услуга иновация, и когато имаме хубав маркетинг зад нея, тогава нещата се случват много добре. Имаме три основни ресурса – време, енергия и пари. Виждам, че най-големият проблем на съвременните предприемачи е, че бъркат продуктивността със заетостта и се опитват да правят всичко сами, да са човекът-оркестър. Първото, което бих казал на младите предприемачи, които искат да се развиват, е: не наемайте други хора за растеж и развитие, наемайте ги първо за да си откупите времето. Затова първо трябва да разберем колко изкарваме на час, за да може да делегираме на други хора. По-добре някой да свърши работата ни на 50% днес, отколкото ние да я свършим на 100% никога“, съветва предприемачът.  

По думите му най-добрата инвестиция е в самия себе си – в знания и умения. "Изградете първо инфраструктурата, която започва с вас самите, след това – екипа.  

Менторството е най-подцененото, но най-ценното нещо, защото съкращава годините в месеци, понякога и в седмици. Най-бързият път към богатството и успеха е менторството от някой, който вече го е направил. Намерете някой, който вече живее вашите мечти. Ако сте певец – намерете певец, ако искате да направите бизнес, намерете човек, който вече има този успешен бизнес, и нека той да бъде вашият ментор. Черпете опит от него, защото той вече е минавал пътеката, минавал я е много пъти и знае всички опасности и възможности наизуст“, каза Юли Тонкин.  

Успешният предприемач според него трябва да създаде около себе си кръгове от три типа хора. "Едните са хора, които са на нашето ниво. С тях обикновено спорим, съревноваваме се, състезаваме се. Аз наричам тези хора "приятели за растеж“. Другият тип са хора, които са десетки пъти по-напред от нас, независимо в коя сфера – това са нашите ментори. И третият кръг са хора, на които ние можем да подадем ръка, на които ние можем да бъдем ментори. Това, което аз правя от години, е свързано с тези три стъпки: първа стъпка – учи от ментори; втора стъпка – прави, действай, нацапай си ръцете, бъди в играта; трета стъпка – предай нататък, научи други хора, подай на някой човек, който гледа нагоре и мечтае, който е гладен.“ 

Вярва, че личният бранд отваря много врати. "Когато имаш личен бранд, кадрите се борят и се бият, за да стигнат до теб, и ти можеш да си избираш сред хиляди хора. Има три основни причини, поради които хората започват работа, като парите са на трето място. На първо място е какво те могат да научат от теб като ментор. Ако той вижда, че няма какво да научи от теб – какво да прави там? На второ място е средата, хората в близкия ти кръг и колко адекватни и кадърни са те. На трето място са парите“, казва Юли Тонкин.   

Според него България е истински чернозем за предприемачество. "В България не трябва да си гениален, за да успееш или за да си мултимилионер. Просто трябва да направиш нещо, което другите ги е страх да направят, а това са много неща, защото тук сме изтъкани от ограничаващи вярвания. Но това е предимство, това не е недостатък“, вярва Юли Тонкин.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: