Артисти искат кметът да върне по местата прибраните преди дни кучета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:55 / 31.08.2010
3286
В отворено писмо актрисата Фани Коларова и нейни колеги, участващи в международния фестивал "Любовта е лудост" настояват кметът на Варна да върне прибраните преди дни бездомни кучета по местата им, а именно в района на Фестивален и конгресен център Варна. Това съобщи Николета Балабанска от групата за защита на животните във Варна. Писмото е в отговор на отвореното писмо, което защитниците на животните изпратиха до гостите на фестивала след акцията за прибиране на бездомните кучета от района на Севастопол и Фестивален и конгресен център в деня на официалното откриване на филмовия фест. В него защитниците информираха обществеността, че от централната част на Варна са прибрани напълно безобидни и дружелюбни кучета с мотива, че ще представляват опасност за гостите на фестивала.

"Тези животни не представляват никаква опасност както за гостите, така и за гражданите на Варна и използването на един кинофестивал с прекрасното заглавие "Любовта е лудост" е опит за оправдаване на нехуманна и в разрез със Закона за защита на животните акция. Молим Ви за съдействие и помощ тези беззащитни и невинни животни да бъдат върнати отново там, където живеят от години без на нараняват никого. Защото Любовта не е просто лудост - тя е дълбоко чувство на обич и уважение към по-слабите и беззащитните... Нека любовта да носи само щастие - не болка!!!", се казва още в писмото. Несъгласие с решението на кметството на Варна за принудителното отстраняване на бездомните кучета от района на Морската градина изказват и актрисите Аня Пенчева и Биляна Петринска, както и актьорът Михаил Мутафов, от чието име също е подписан отговорът към отвореното писмо на защитниците. Според действащия закон, ако кучетата са кастрирани и неагресивни, какъвто е случаят, не бива да се премахват от местата им. По закон кучета се разселват само ако са в близост до детски градини, училища и болници.

"Надяваме се и Ви молим да удържите на дадената от Вас дума и кучетата да бъдат върнати по местата от които принудително бяха прибрани", се казва още в писмото. Организаторите на филмовия фестивал също се разграничават от акцията на общината за прибиране на безпризорните кучета. По думи на Николета Балабанска деветте кучета, прибрани в приюта в Каменар са в добро състояние. Очаква се песовете да бъдат върнати по местата им след закриването на фестивала. "Ще искаме разрешение от кмета на Варна доброволно да се грижим за животните в Каменар, както е в другите приюти в страната", завърши Балабанска.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (4)

Още по темата (56):
08.07.2015 Осиновиха 133 кучета от приюта в Каменар
26.07.2012 Увеличават броя на служителите към Общинския приют за безстопанствени
кучета
19.07.2012 Пуснаха електронния регистър за домашни любимци и безстопанствени кучета
23.05.2012 Нови глутници кучета са се появили в крайните квартали на Варна
21.05.2012 Въвеждат електронен регистър за контрол и върху домашните кучета във Варна
19.04.2012 Над 220 сигнала за агресивни кучета от началото на годината във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).