До 10 г. затвор грозят 28-годишен след кражба във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:03 / 30.08.2017
1511
Искането на Районната прокуратура във Варна да бъде задържан с най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража, на обвиняем за въоръжен грабеж е било одобрено днес от състав на Варненския районен съд. 28-годишният Мартин Ст. до момента бе задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор в Районната прокуратура във Варна, след като бе привлечен като обвиняем по член 198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство за въоръжения грабеж било образувано в края на месец юли тази година. На 15 юли 2017 г. около 4,50 ч. на разсъмване 28-годишният Мартин с маска на лицето и въоръжен с пистолет отправил заплахи в магазин за цигари и алкохол на бул. "Владислав" във Варна към служител и така успял да извърши грабеж на метално чекмедже, в което се съхранявали ваучери за предплатени услуги на мобилни оператори. Стойността на ограбеното възлиза на 250 лева.

Мартин Ст. бил установен като извършител на тежкото престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години, след процесуално-следствени действия под ръководството на Районната прокуратура във Варна. Той е осъждан.

Определението на Варненския районен съд, с което бе взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Мартин Ст., подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).