Експерт от Община Варна: Инцидентът в яслата е единичен случай!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
08:41 / 02.12.2016
4397
Случаят в детска ясла "Морска звездица" във Варна е инцидентен, а не практика, коментира за Медийна група "Черно море" директорът на дирекция "Здравеопазване" към община Варна Анастасия Георгиева. 

"Не бих искала да се слага клеймо върху професионалистите, които се грижат за децата както в ранна детска възраст, така и в предучилищна възраст. Знаете, че на територията на община Варна се отглеждат над 11 000 деца в предучилищна възраст и над 2000 в ранна детска възраст. Това е първият сигнал за инцидент в детска градина, който получаваме ", увери Анастасия Георгиева.

Тя разказа какви действия са предприели от дирекция "Здравеопазване" във връзка с инцидента. "Сигналът, който пристигна при нас, беше от страна на две майки, които ни съобщиха, че е направен запис в яслената група в детска градина "Морска звездица". Проведохме дълъг и обстоен разговор и в резултат на това, което се е случило, медицинската сестра беше освободена от заеманата длъжност. Медицинският персонал, който работи в яслените групи в детските градини, се назначава от община Варна, а помощник- възпитателите - от директора на съответната детска градина. Това е вторият сигнал, който получаваме за дейността на въпросната медицинска сестра. 

Първият беше от 7 ноември. Една майка първо устно разказа за притесненията си, а след това входира официално сигнал през деловодството на община Варна. Майката се тревожеше, че детето е неспокойно през нощта, както и че е започнало да повишава кръвната захар и смяташе, че това се дължи на отношението и поведението на медицинската сестра. Ние направихме още същия ден проверка в детската градина, както и последващи още няколко внезапни проверки и при тях не беше констатирано отклонение от задълженията по длъжностна характеристика. Бяхме планирали още няколко посещения в детската градина, изискахме и писменото становище на директорката г-жа Македонска. 

Стартирахме и процедура за дисциплинарно производство - да изискаме писмените обяснения на медицинската сестра. Едновременно с този процес се случи новият инцидент, който беше регистриран с аудиозаписа, който получихме, в резултат на което медицинската сестра беше освободена", разказа Анастасия Георгиева.


Виж коментарите (4)

Още по темата (11):
27.06.2019 Сестра от варненска ясла, обвинена в тормоз над дете, осъди прокуратурата
25.05.2017 Родители: Записващите устройства в яслите могат да са опасни за децата
18.05.2017 Зашито в джоба на дете записващо устройство предизвика скандал в ясла във
Варна
03.05.2017 Наказаха двама заради тормоза в детска ясла "Иглика“ във Варна
27.04.2017 Тръгва проверка в детска ясла "Иглика" за тормоз над децата
27.04.2017 Родители от Варна обвиниха в тормоз възпитателки в детска ясла
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).