Ето как върви най-големият инфраструктурен проект на Варна със стратегическо значение за града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:11 / 17.11.2017
17904
Ремонтите на осем обекта от пътната инфраструктура във Варна се извършват съобразно метеорологичните условия, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна.

Продължава изграждането на бул. "Васил Левски" - в участъка от ул. "Подвис" до ул. "Девня". Вторият етап т. нар. "пробив", предвижда разширяване на булеварда, който ще стане с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти. Ще бъдат изградени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. В момента се изграждат пилотни конструкции по южното обслужващо платно - между бул. "Сливница" и бул. "Владислав", както и в Максуда - между ул. "Пеячевич" и бул. "Владислав Варненчик". Бул. "Левски" е най-големият инфраструктурен проект на Варна със стратегическо значение за града. Новоизграденият участък, заедно със съществуващия в момента, който също ще бъде ремонтиран, ще осигурява бърза връзка от най-южната част на града до изхода към североизточната част и курортните комплекси.

Продължават и другите ремонти в града - на ул. "Студентска", в участъка от ул. "Мир" до ул. "Дубровник", реконструкцията на ул. "Ана Феликсова" и кръстовище на бул. "Цар Освободител" в кв. "Възраждане", както и основен ремонт на ул."Цар Борис III" в кв. Виница, в участъка от ул. Св.Св Константин и Елена" до обръщача.

Ремонти вървят и в кв. "Аспарухово" - на ул. "Мара Тасева" - в обхват от бул. "Първи май" до бул. "Народни будители" , на улицата към СОУ за деца с нарушено зрение "Проф. Иван Шишманов" и на пътната отсечка към СБАЛОЗ "Д-р Марко Марков".

Агенция "Пътна инфраструктура" извършва строително-монтажни дейности в участъка от кръстовището за Аладжа манастир до спирка "Миньор". Ремонтът се извършва без спиране на движението. Работи се в платното за Златни пясъци, а транзитният трафик е прехвърлен двупосочно в платното за Варна. Местното движение се пропуска двупосочно на пътен възел "Ален мак" и пътен възел "Слънчев ден". Предвидено е преасфалтиране на пътя, подобряване на отводняването, подновяване на хоризонталната маркировка, пътните знаци и др, съобщиха от АПИ.


Виж коментарите (0)

Още по темата (179):
12.01.2021 Шахта изби и наводни участък от бул. "Левски" във Варна
07.10.2020 Решават проблема със събирането на дъждовна вода около бул. "Левски"
29.09.2020 Над 550 000 лв. отпуска Община Варна за основен ремонт на отсечки, свързани с бул. "Левски“
27.08.2020 Доброволци измерват шумовото замърсяване около бул. "Левски“
30.05.2020 Кола се приземи в дерето по бул. "Левски" около "Максуда"
26.05.2020 Полагат маркировката по новото елипсовидно кръстовище под "Максуда"
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).