Иван Портних: Нашият основен опонент е пасивността, ще продължим с позитивната кампания

Автор: Пламена Николова
Коментари (7)
13:30 / 29.10.2019
6599
Ще продължим с позитивна кампания в следващите дни. Няма да влезем в тона на предизборни компромати и фалшиви новини, с които си служат нашите опоненти. Всъщност нашият основен опонент е пасивността на хората. Това каза на пресконференция днес лидерът на ГЕРБ във Варна и кандидат за нов кметски мандат Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

"За нас кампанията не е била един месец, а всеки един ден през тези 4 години, в които отговорно и последователно сме работили за динамичното развитие на Варна. Ще продължим да показваме проекти с осигурено финансиране, които ще гарантират, че това ударно темпо на обновяване на града, което постигнахме за тези 4 години, не само ще се запази, но и ще продължи в перспектива. Поздравявам всички колеги с убедителният резултат. Благодаря на всички, които ни подкрепиха през изминалата седмица. Основен опонент за нас се явява пасивността и в този смисъл съм убеден, че следващата неделя много повече варненци ще упражнят правото си на вот и ще гласуват в подкрепа на развитието на града ни, такова каквото положихме и с ясната представа къде искаме да бъдем в предстоящите 4 години. Вярвам и се обръщам към всеки един варненец, разчитаме на подкрепата на всеки един наш съгражданин, за да можем да продължим да изпълняваме програмата и ангажиментите си към морската ни столица", каза Иван Портних

Депутатът от ГЕРБ Павел Христов съобщи и резултатите за кандидатите на партията за районните кметства, където също има значителна преднина, но предстои балотаж. 

Фаворит на избирателите в район "Владиславово" се оказа Николай Костадинов, който спечели на първи тур кметското място в района с 56%.

Следващата неделя ще стане ясен изборът на варненци за район "Приморски", където Петя Проданова до момента има 41,50 % от гласовете на избирателите, район "Одесос", където за Георги Недев са гласували 42,52%, район "Младост", където за Христо Христов своя вот са дали 46,90% от имащите право на вот в района и район "Аспарухово", където кандидатът на ГЕРБ Ивайло Маринов има 48,17%. 

Досегашният председател на Общинският съвет в града и втори в листата на ГЕРБ Тодор Балабанов коментира, че ГЕРБ остава първа политическа сила в местния парламент, който се очертава пъстър с влезлите в него представители на 11 партии и формации. 

Иван Портних подчерта, че освен големите проекти, с които вече е запознал обществеността в бъдещата си програма, той ще акцентира и върху една по-отворена администрация, близка до хората и техните проблеми. Стана ясно още, че има готовност да бъдат увеличени електронните услуги за гражданите, които предлага общината. 

"Надявам платеният вот да не надделее тази неделя! Призовавам още веднъж хората да отделят половин час от времето си и да отидат да гласуват!, каза Иван Портних.  

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (245):
17.12.2019 В Бозвелийско недоволстват: Не искаме нови избори, искаме си избрания кмет
16.12.2019 Съдът си каза думата! Изборът на кмет за Бозвелийско е недействителен
10.12.2019 Експертизите потвърдиха: При изборите за кмет в Бозвелийско е използвано невидимо мастило
04.12.2019 Нова дата за делото за избор на кмет в Бозвелийско заради закъсняла
експертиза
04.12.2019 Съдът потвърди избора на Петя Проданова за кмет на "Приморски"
30.11.2019 Кой колко изхарчи на "Местни избори 2019"
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).