Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних: Тополи ще има нова детска градина
Автор: Екип Varna24.bg 12:08 / 24.10.2019Коментари (0)2976
Ще изградим нова детска градина в Тополи, увери на среща с жители на варненското село досегашният кмет на морската столица и кандидат на ГЕРБ за нов управленски мандат Иван Портних. Той разясни, че проектът за градината вече е готов и предстоят съответните процедури за избор на изпълнител, след които ще стартира и самото строителство.

"Още през 1962 г. е заложено да има детска градина в Тополи, но едва сега в лицето на Иван Портних Община Варна има решимостта да осъществи тази голяма и необходима инвестиция", обясни Демир Георгиев, който на 27 октомври отново ще се бори за доверието на избирателите в селото.

"В програмата, която предвиждаме за следващите 4 години, няма популизъм, а само работа, конкретни проекти и обезпечено финансиране. Това се отнася и за село Тополи", заяви Портних. В отговор на поставените въпроси относно градския транспорт до селото той обясни, че предстои приемането на новата транспортна схема, с която цената на билета ще се уеднакви за целия обхват на общината. Жителите на Тополи аплодираха новината и изразиха надежда, че промяната ще стане факт в най-кратки срокове. "Очаквам транспортната схема да се разгледа след местните избори и ще направим всичко възможно да бъде приета до края на годината", обясни Иван Портних и допълни, че с новите 60 електробуса, за които е в ход европроект, автопаркът на "Градски транспорт" ще бъде изцяло обновен.

"Предвиждаме още в следващия бюджет да увеличим съществено средствата за ремонти и оборудване, а също и за финансиране дейността на читалищата, защото трябва да запазим и развием тези духовни средища", заяви кандидатът на ГЕРБ. Той уточни, че се планира ръст на средствата и за пенсионерските клубове, така че те също да получават подкрепа за своята дейност.

Иван Портних потвърди приоритетите на Демир Георгиев и се ангажира да проучи възможността сградата на старото училище да се ремонтира и използва като физкултурен салон за учениците. "Демир винаги настойчиво е поставял въпросите, свързани със селото. Знам, че в негово лице Тополи е в добри ръце", отбеляза Портних.

Демир Георгиев на свой ред отчете свършеното през последните години и се ангажира да работи за изграждане на улиците "Кестен" и "Чинар", за завършване на ул. "М. Генова", за проектиране и рехабилитация на общинския път от ГП – 4 до селото. Програмата за развитие на Тополи предвижда още улично осветление за ул. "Овчага", подмяна на дограма в читалището, изграждане на централен парк, подобряване на водоснабдяването и ремонт на хандбалното игрище. 

Демир Георгиев благодари на общинските съветници от ГЕРБ за добрата съвместна работа, в резултат на която стадионът беше предоставен на ФК "Тополи", НЧ "Св. Св. Кирил и Методий" получи за ползване собствеността на сградата и двора на читалището, а от регионален фолклорният празник "Тополи пее и се смее" стана национален. 

"Със съдействието на колегите от администрацията на район "Владислав Варненчик" внесохме проект за паметник, който съм решен да изградим с доброволен труд, за да почетем паметта на загиналите във войните за независимостта на България жители на селото", заключи Демир Георгиев, кандидат на ГЕРБ за кмет на Тополи, с номер 43 в бюлетината.



Още по темата: общо новини по темата: 245
17.12.2019 »
16.12.2019 »
10.12.2019 »
04.12.2019 »
04.12.2019 »
30.11.2019 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: