Иван Славков: Отстраняването ми от Общинския съвет е свързано с другият процес, воден срещу мен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:16 / 26.10.2010
1439
Отстраняването ми от Общинския съвет е свързано с другият процес, който се води срещу мен. Това коментира Иван Славков, който днес обжалва пред Административния съд във Варна решение на Общинската избирателна комисия, с което са прекратени правомощията му като общински съветник. Бившият президент на ПФК "Спартак" каза още, че сценария и на двата процеса е един и същ, а именно скалъпени обвинения, без доказателства, които са базирани изключително на гласови показания.

В съдебната зала Славков заяви, че неговото отстраняване от местния парламент е станало без да се е провело заседание. Той се аргументира със съществуването на два идентични протокола за отстраняването му, които са с №48, но с различни дати - от 4 октомври 2010 г. и от 5 октомври 2010 г. Самите документи бяха показани пред журналисти преди началото на съдебното заседание. Славков дори сезира представителя на Варненската окръжна прокуратура за наличие на изготвяне на документи с невярно съдържание.

По думите на защитниците на бившия съветник от ДПС Бранимир Балачев и Димитър Петров Славков не се е явявал на заседания на Общинския съвет, защото не е бил надлежно уведомяван за това в ареста. Адвокатите допълниха, че ако той е бил информиран е щял да представи доказателства, че е възпрепядстван да участва в тях. Пред съда говорителят на ОИК Кристиян Богоев заяви, че тя не е орган, който може да контролира решенията на Общинския съвет, а просто е взела решение по казуса, след запитване от страна на новия председател Николай Апостолов. От прокуратурата също поискаха жалбата на Иван Славков да бъде отхвърлена с мотив, че решението на ОИК е правилно и законосъобразно, като е налице основание за прекратяването на правомощията на бившия съветник от ДПС.

Съдебното решение на Административния съд във Варна се очаква днес до края на работния ден.

Източник: Днес +


Виж коментарите (1)

Още по темата (102):
21.03.2012 Веселин Данов: Ако бях прокурор, много общински съветници щяха да са в
затвора
23.02.2012 Отблокираха имоти на Данов, за да плати 360 000 лв. на адвокати
28.10.2011 Продължава съдебната сага срещу Христо Данов
09.02.2011 Продължава делото Кушлев срещу Христо Данов
01.12.2010 Славков поема към ловешката психиатрия
19.11.2010 Данов: Бързам да се прибера при жена си и моите близки
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).