Мартин Байчев: Инвестициите в спортната инфраструктура ще продължат

Автор: Пламена Николова
Коментари (7)
13:38 / 19.10.2019
8728
Нови инвестиции в спортната инфраструктура предвижда управленската програма на ГЕРБ за следващия мандат. Ще продължим да работим за развитие на условията за масов спорт и за модернизиране на базите, където се подготвят варненските състезатели.

Това коментира кандидатът на ГЕРБ за общински съветник Мартин Байчев, който през изминалия мандат оглавява комисията "Младежки дейности и спорт" към Общинския съвет.

"Създавайки прекрасна среда за физическа активност, стимулираме младите хора да спортуват, а ефектът съвсем не се измерва само в спортни победи, а и в повече здраве", мотивира се Байчев и припомни, че освен изградените 10, продължава работата по нови 18 спортни площадки в училища и други 12 в детски градини.

"В годината, когато Варна е Европейски град на спорта, на мястото на съществуващия, но нефункциониращ стадион в район "Владислав Варненчик" се изгражда многофункционален спортен комплекс.

Парк със спортни съоръжения се строи във "Виница", а на ул. "Студентска" се обособява комплекс за различни видове масов спорт. Амбицията ни е да разширим базата за детско-юношеските школи по футбол, както и за аматьорския футбол, да се изгради нова инфраструктура за присъщите на морската столица водни спортове, както и да се покрие басейн "Приморски". Предвиждаме и скейтпарк, който да се изработи съвместно с любителите на екстремните спортове", изтъкна Байчев.

По думите му спортните клубове, които общината ежегодно е подпомагала финансово, са над 70. "Разпределението на сумата от 450 000 лв. се основава на ясни правила, съгласно Наредбата за финансово подпомагане на спортни клубове. Средства се отпускат и за спортните инициативи на ветерани, на хора с увреждания, а също и на ученици и студенти.

Варна се гордее с добри състезатели, има големи традиции в редица спортове и те заслужават общинска подкрепа", категоричен бе Байчев и припомни, че с решение на Общинския съвет се сложи край на дългогодишната битка на феновете на футболния "Спартак 1918" за базата на клуба.

"Надявам се, че с победите си на реновирания стадион отборът ще донесе много радост на публиката и ще върви уверено напред", допълни кандидатът за общински съветник.

Като председател на комисията по младежки дейности и спорт към ОбС през изминалия мандат той заяви, че младите хора са във фокуса на общинските инициативи. "Със своите шест университета морската столица е длъжна да стимулира младежките политики. Програма "Младежки дейности" последователно подпомага младежки проекти и доброволчески кампании и развива партньорството с неправителствения сектор. 177 инициативи изпълниха 2017-а – годината, в която Варна бе Европейска младежка столица с акцент върху социалните иновации и социалното предприемачество", припомни Байчев.

Той отчете като жест на подкрепа за младите хора и решението от последната сесия на местния парламент, когато бяха приети нови условия за пътуване в градския транспорт. "Срещу 15 лв. на месец студенти и ученици вече могат да използват всички линии в града", уточни Мартин Байчев.

Сред приоритетите на Варна, които откриват нови перспективи пред младите хора, той открои и развитието на благоприятни условия за IT и аутсорсинг бизнеса. "Компании от тази сфера откриха през последните години офиси в града ни с тенденция да се разрастват и да предлагат отлични възможности за професионална реализация на младите хора още от студентската скамейка", заключи Байчев, който има успешен частен бизнес и е кандидат в листата на ГЕРБ за общински съветници с номер 43 в бюлетината.

Виж коментарите (7)

Още по темата (245):
17.12.2019 В Бозвелийско недоволстват: Не искаме нови избори, искаме си избрания кмет
16.12.2019 Съдът си каза думата! Изборът на кмет за Бозвелийско е недействителен
10.12.2019 Експертизите потвърдиха: При изборите за кмет в Бозвелийско е използвано невидимо мастило
04.12.2019 Нова дата за делото за избор на кмет в Бозвелийско заради закъсняла
експертиза
04.12.2019 Съдът потвърди избора на Петя Проданова за кмет на "Приморски"
30.11.2019 Кой колко изхарчи на "Местни избори 2019"
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).