Над 70 жени участваха във форум на ЖГЕРБ във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:26 / 11.10.2017
2494
Повече от 70 жени се включиха в организирания от ЖГЕРБ - Варна форум на тема: "Умереността като принцип за постигане на по-добри резултати". Специално за събитието във Варна пристигна и Ирена Соколова - председател на Жени ГЕРБ.

Събитието се проведе по инициатива на Даниела Димова - представител на Варна в НИС на ЖГЕРБ, както и на Йорданка Проданова - областен координатор на ЖГЕРБ.

Лектори бяха педагогът Жечка Георгиева,която е и директор на Варненската търговска гимназия "Г. С. Раковски", актьорът Свилен Стоянов и доц. д-р Марияна Христова - специалист по ендокринология и вътрешни болести.

Всеки от тримата коментира различни аспекти на умереността. Жечка Георгиева я обвърза с усещането за удовлетвореност и вътрешна хармония, а Свилен Стоянов пречупи темата през призмата на съвместната си работа с театралната формация "Феникс", в която участват младежи с увреждания.

"Умереност, баланс, мъдрост и хармония - това е четирилистната детелина на нашето живеене", обобщи Свилен Стоянов, споделяйки от личен опит за труднопостижимия баланс между разума и емоциите в актьорската професия.

Ендокринологът д-р Марияна Христова анализира умереността от гледна точка на медицината, като акцентира върху ролята на стреса и начините да се справим с него във всекидневието. Тя направи диференциация между стреса, който е полезен за човек, и стреса, водещ до патологии, като отправи към дамите и своите препоръки за здравословно хранене и физическа активност. Д-р Христова посъветва участниците във форума да не пренебрегват профилактичните прегледи, защото те са ключов фактор за ранната диагностика и лечение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).