Пробация за варненски монтьор, запалил по непредпазливост ремонтиран автомобил

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:55 / 19.09.2016
879
36-год. Ж.Жеков беше признат за виновен в това, че на 29 декември 2014 г., при извършване на авторемонтни дейности в ползвана от него работилница във Варна, по непредпазливост запалил чужд автомобил, с последвали значителни вреди - изгаряне на автомобила и намиращите се в него вещи. Причинените вреди за пострадалите са оценени на стойност над 43 000 лева.

Ремонтните дейности, изразяващи се поправки и запълване на драскотини по предната броня на лек автомобил "БМВ", били възложени на подсъдимия от семейство, живеещо приоритетно в чужбина. Семейството и друг път при завръщането си по празници у нас се ползвало от неговите авторемонтните услуги. Конкретно на посочената дата подсъдимият разпалил печка на дърва, с която се отоплявал авторемонтния павилион, вкарал в помещението чуждата кола, като предната й част се намирала в близост до отоплителната печка. Внезапно, в резултат на нагряването край колата се запалила купчина вестници, огънят много бързо се разпространил към кутии с бои и разредител, пожарът обхванал целия автомобил и 36-год. мъж не успял да го потуши или да измести колата. Той излязъл навън и подал сигнал на тел.112. Възникналият пожар унищожил купето и оборудването на автомобила, както и намиращи се в него вещи - детско столче, таблет и др.

Съдът осъди 36-год. Жеков в продължение на 6 месеца да изпълнява задължителните пробационни мерки - срещи с пробационни служители и регистрация по настоящ адрес, при периодичност два пъти седмично.

15-дневен е срокът за обжалване или протест на присъдата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).