Варна подкрепя създаването на Алианс "Българско Черноморие"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:33 / 25.06.2021
1832
Принципна подкрепа за създаването на Алианс "Българско Черноморие" обяви кметът на Варна Иван Портних по време на среща в областната управа днес. Инициативата е на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, концесионер на летищата във Варна и Бургас, и има за основна цел обединяване на усилията на всички заинтересовани страни в туристическия сектор за разработване и утвърждаване на бранд и маркетингова стратегия за Черноморието, развитие на основните пазари, както и привличане на нови.  

Кметът Иван Портних заяви, че в предварителна среща с д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт", е бил подробно запознат с идеята. "Анонсирах този проект на сесия на Общинския съвет, предстои да представим подборно идеята пред съветниците", допълни кметът. Той изрази надежда, че новата организация ще бъде продуктивна, с реални резултати в помощ на туристическия бранш. 

На срещата, на която бе домакин областният управител Марио Смърков, присъстваха представители от общините от Северното Черноморие и на Националния борд по туризъм. По-късно днес предстои среща в Бургас, с представители на населените места по Южното Черноморие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).