Варненци се пазят от нагли гларуси с "барикада" в офиса

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
09:06 / 13.07.2022
5147
Находчиви варненци решиха проблема с нашествието на гларуси в приземен офис, като изградиха барикада от бутилки, пълни с вода, научи Varna24.bg

Красивите, но нагли птици, които неуморно търсят храна, вече не се притесняват да влизат и в помещения, за да намерят нещо за хапване.  

"Лято е, затова вместо да работи неуморно климатик, предпочитаме да държим вратата на офиса отворена, за да бъдем на въздух. В малкото дворче в центъра на Варна, където се намира работното ни място, има и котки, които също са чести гости, но за разлика от гларусите, те хапват това, което им предоставим и си тръгват.

Не така обаче е с пернатите, които лишени от възможността да се хранят от контейнерите, които вече са затворени във Варна, нахлуват в офиса, разпиляват дори кошчето за боклук, налитат на всичко, което им се струва любопитно и годно за хапване. Ако затворим вратата, започват да чукат силно по прозореца и ни притесняват. Така ни хрумна да създадем барикада от бутилки, пълни с вода, за да ограничим достъпа до помещението за наглите птици и ги откажем да ни досаждат.

Наричат гларусите летящите бездомни кучета, но за разлика от четириногите бездомници, тези животни са истинска напаст, тъй като освен хипер нахални са и агресивни", споделиха за медията ни авторите на "изобретението".

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).