ВиК-аварията на Околовръстното във Варна остава до края на лятото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:01 / 08.08.2017
1805
Събралата се питейна вода от авариралия водопровод на кръстовището на бул."Христо Смирненски" и ул."Карамфил" все още е там. Това установи репортерска проверка на Радио Варна. Така нареченото "тресавище" с питейна вода беше заградено от ВиК-Варна с големи метални огради още на 21.06.2017г. 

Към днешна дата оттам все още преминават различни комуникационни кабели. Потърсихме за коментар главният инженер на ВиК-Варна, Петър Карагьозов, който заяви: "Да, точно на това място, което е оградено имаме авария на магистрален водопровод "Варна-Златни пясъци". Това е стоманена тръба, с диаметър 1 200 милиметра и захранва абонати от "ВиК"-Варна до местност Ален Мак и К.К. "Златни пясъци". 

На територията на цялата тази местност в момента водопотреблението е също много високо. Ето защо взехме решение след края на сезона да започнем ремонтни дейности. Този период е по-удобен, тъй като има по-ниско потребление и ще можем в максимално кратък срок, около седмица, да отстраним създалите се последствия от аварията на това място. Хората няма да усетят нищо по време на този ремонт", категоричен бе инж. Карагьозов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).