Започна изграждането на многофункционалната зала към модерния спортен комплекс във "Владиславово"

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
13:38 / 21.04.2020
10883
Започна изграждането на многофункционалната спортна зала към модерния спортен комплекс във "Владиславово", видя репортер на Varna24.bg.

Вече е вдигната носещата скелетна конструкция на залата, която ще е с размерите на хандбално игрище, но ще приютява още много други спортове. 

"Залата ще разполага с над 400 места за посетителите и по мащаби се явява втората Спортна зала във Варна с разгърната застроена площ от над 1000 кв.м. Вече е готов подземният паркинг под залата. Предвижда се изграждането на паркинг и около залата, като общият брой на местата за паркиране ще бъде за около 100 автомобила.

Вътре в самата зала ще има санитарни помещения, съблекални, бани, тоалетни, складова база, както и кафе-клуб. Самото спортно съоръжение на комплекса ще разполага с игрище за футбол със стандартни размери, покрито с изкуствена трева. Отделно ще бъдат оформени две по-малки игрища за футбол на малки вратички. Ще има комбинирани игрища за волейбол и баскетбол и комбинирано игрище за тенис на корт. Отделно от това ще бъде изграден и професионален тенис корт. Проектът предвижда още оформянето на алея за бягане и ролери около всички съоръжения. Ще има зона за отдих, стрийт фитнес, сцена на открито, писти за спринтови дисциплини, аматьорски скейт парк. Вече се работи по изграждането на външната кафе-сладкарница в зоната на спортния комплекс", обясни за медията ни кметът на "Владиславово" Николай Костадинов.

Стана ясно обаче, че оптимистичните прогнози районът да се сдобие с ценната придобивка за празника на Варна няма да се осъществят поради забавянето заради извънредното положение. 

"Срокът за завършването на комплекса по проект е до края на 2020 г. и смятам, че това е реалистичният срок предвид обстоятелствата, в който "Владиславово" ще има своя нов модерен спортен комплекс", допълни още Николай Костадинов.  

Районният кмет посочи, че мащабният проект се реализира върху площ от 38 дка, а за осъществяването му има изключителната подкрепа на общинската администрация в лицето на кмета на Варна Иван Портних и изрази своята благодарност за това.

Виж коментарите (3)

Още по темата (19):
31.01.2022 Николай Костадинов: Живеещите в "Кайсиева градина" се връщат към нормалния си живот в края на март! Кварталът ни придобива все по-европейски облик!
17.01.2022 Започна мащабна рехабилитация на ул. "Асен Разцветников" в "Кайсиева
градина"
08.11.2021 Кметът: Продължава работата по облагородяване на "Кайсиева градина"
14.06.2021 Николай Костадинов: Новият асфалт в "Кайсиева градина" може да понесе натоварване като за магистрала
30.03.2021 Кметът: Започнахме цялостното обновяване на Кайсиева градина!
05.01.2021 Нови амбициозни проекти превръщат "Владиславово" в още по-привлекателно място за живеене
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).