Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Осем клуба от Първа лига поискаха увеличение на парите от тв права
Автор: Стойчо Генов 12:36 / 29.06.2022Коментари (0)661
© Varna24.bg
Осем клуба от Първа лига ще настояват за преразглеждане на условията по договора за телевизионните права. Те ще искат увеличение на средствата, като това се налага заради увеличения брой отбори, инфлацията и сериозния интерес от страна на телевизионната аудитория. Всичко това става ясно от официална позиция на ръководството на ПФК Пирин (Благоевград).

Публикуваме без редакторска намеса изявлението на "орлетата":

В следващите редове бихме искали да насочим вниманието на футболната общественост към един от най-важните въпроси, отнасящи се до дейността на всеки един професионален клуб в България – въпросът, свързан с договора за телевизионните права.

Вън от всякакво съмнение е, че в лицето на НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП професионалните клубове разполагат с отличен партньор, който презентира продукта български футбол на високо ниво. В последните няколко години прогресът по отношение на качеството на излъчването на срещите е осезаем. Същото важи и за студийните програми и специализираните предавания, посветени на професионалния футбол в България. Всичко това оценяваме като инвестиция в бъдещето на този продукт и се радваме, че цялостната концепция и визия на НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП, доближават родния зрител до европейските стандарти в телевизионното отразяване на футболните срещи.

В същото време, като резултат от обективни фактори, в националната и световна икономика протичат тежки процеси, които оказват силно влияние върху бюджетите на професионалните клубове, а това неминуемо рано или късно ще се отрази върху качеството на продукта българския футбол.

В тази връзка предлагаме във възможно най-кратък срок да бъде свикана обща среща между всички заинтересовани страни – БФС, ПФЛ, професионалните клубове в България и ръководството на НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП. На въпросната среща предлагаме да бъдат обсъдени вариантите за актуализация на настоящия договор за телевизионни и рекламни права.

Като основни причини за искането ни за преразглеждане и актуализация на договора за телевизионните права посочваме:

– Икономическата криза и постоянно нарастващата инфлация и тяхното отражение върху финансовото състояние на професионалните клубове.

– Промяната в нормативната уредба на БФС, която доведе до увеличаването на броя на отборите в професионалния футбол и в частност на тези, участващи в шампионата на Първа лига. Това води до промяна в програмата на първенството и броя на мачовете, които всеки отбор трябва да изиграе.

– Очевидният прогрес, който нашия общ продукт демонстрира, както и нестихващият интерес към него от страна на телевизионната аудитория. Логично, това би трябвало да доведе и до актуализация на договора с акцент върху подобрението на условията за клубовете.

Наясно сме, че в създаването и предлагането на продукта български футбол, освен професионалните клубове ключово участие вземат още две страни – Българският футболен съюз, който администрира и организира шампионата и НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП – носител на телевизионните права. За това настояваме за провеждането на работна среща, на която заедно да обсъдим възможните решения, свързани с преразглеждането на договора за телевизионни права.

Към настоящия момент на предложението за работна среща са отговорили положително представители на седем футболни клуба от Първа лига, но ние сме убедени, че подобна дискусия е в интерес на всички останали клубове и очакваме те да се присъединят към нас.

С уважение: ФК Пирин (Благоевград)

Още по темата: общо новини по темата: 72
25.05.2023
23.05.2023
05.05.2023
04.05.2023
21.03.2023
16.02.2023
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: