Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Усик отново наказа Джошуа в боя на годината, вижте какво последва след съдийското решение
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 21.08.2022Коментари (3)879
Украинецът Олександър Усик защити световната си титла в тежка категория във версиите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Във втората битка с британеца Антъни Джошуа, която се проведе в Джеда (Саудитска Арабия), след 12 рунда зрелищен бокс съдиите присъдиха успех на Усик по точки с поделено надмощие (115:113, 116:112, 113:115).

Джошуа получи правото да се бие за титлите, след като през септември миналата година в Лондон Усик го победи с пълно съдийско единодушие и му отне шампионските пояси в тежка категория.

В снощния мач в край бреговете на Червено море британецът, който бе с 10 килограма по-тежък, започна малко по-добре, макар в първите четири рунда размяна на удари почти да липсваше. 

Боят започна да става малко по-интензивен в петия рунд, когато Джошуа изпрати един удар под пояса на Усик и това доведе до временно спиране на играта. 

В шестия, седмия и осмия рунд Усик потърси агресията, но битката продължаваше да бъде все така равностойна.

Джошуа взе първото си реално предимство в мача в деветия рунд, когато за пръв път притисна изключително подвижния си съперник до въжетата. В този момент изглеждаше, че 35-годишният украинец се държи с последни сили, но гонгът за край на рунда сякаш му д
аде нов прилив на енергия.

В началото на десетия рунд световният шампион намери няколко последователни пъти главата на Джошуа и британецът бе много силно разклатен. Тук и публиката влезе с пълни сили в боя, като определено даваше по-голяма подкрепа за Усик.

В 11-ия и 12-ия рунд двамата боксьори вече изглеждаха страшно уморени - Усик от безконечното си движение по всички краища на ринга, докато Джошуа от силните удари, с които бе засипан малко по-рано. Все пак Джошуа потърси всеки възможен начин, по който да нокаутира съперника си, но така и не го намери, за да остави всичко в ръцете на съдиите. 

Те дадоха своето довери на Усик, а предимството му бе признато още на ринга и от Джошуа.

С успеха Олександър Усик вече има 20 победи на професионалния ринг от 20 мача, като 13 от тях са с нокаут. Антъни Джошуа пък е с баланс от 24 успеха (22 нокаута) и 3 загуби, но ще трябва да изкачи отново стълбицата, ако иска пак да се бие за световната титла.

След мача Усик благодари на щаба си, на всички хора в Украйна и Господ. Той добави, че не смята, че Тайсън Фюри, който държи последния шампионски пояс в тежка категория за пенсиониран и добави, че очаква да се бие с него за короната на абсолютен световен шампион в тежка категория.

Гледайте в прикаченото видео какво последва след обявяването на съдийското решение!

Още по темата: общо новини по темата: 133
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
30.03.2024
30.03.2024
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябваше и кобрети, да го ползват за боксова круша.
+3
 
 
Истински бокс от истински шампион. Джошуа да изгони и този тренерски щаб. Отново се опитваше да се надиграва с Усик, който е по-бърз, по-опитен, по-точен, по- издръжлив и доста по-качествен боец. 60% повече попадения и то в главата за Усик. Атлетичното тяло и корумпирани съдии не стигат, за да си шампион. Поме не и този път. Слава на Усик и свобода за родинат му!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: