Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Наша световна шампионка по бокс хвана четката за рисуване след 10-годишна пауза
Автор: Стойчо Генов 18:34 / 08.08.2020Коментари (0)1292
©
Културно-художествена кръгла маса, на която бе представена картината на художника Огнян Кузманов "Израстване от Агресия до Личност“, се проведе в Смолян. Проявата е част от кампанията, съпътстваща реализацията на проекта на асоциация "Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – “Младите хора – Бъдещето на България – в действие", който се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта.

Върху създаването на картината е работено една година, като идеята е тя да обиколи цялата страна. Платното изобразява историята на младежката душа – от агресията в различните й форми, на която е подложена, до израстването в Личност, за което спомага уповаването на доброта, толерантност и човечност. "Агресията“ и "Добротата“ в художественото произведение на Огнян Кузманов са показани в цветове, които подтикват съзнанието на младежите да различават правилното от неправилното.

От асоциация "Докосни дъгата“ са си поставили за цел чрез изкуство, музика и спорт да стигнат до младите хора в страната и да им помогнат да осъзнаят навреме, че агресията не води до победа и успех в живота.

Представянето на картината "Израстване от Агресия до Личност“ в сградата на Община Смолян стана в рамките на кръгла маса, на която се обсъди и дебатира защо не трябва да сме агресивни и зависими от злоба, омраза и насилие.

В събитието, провело се при спазване на всички противоепидемични мерки, участие взеха световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, световният ни шампион по самбо и два пъти балкански шампион по джудо Божидар Темелков, младежкият национал по футбол Митко Митков, както и младежи от областта. Събитието бе подкрепено и от кмета на Смолян Николай Мелемов.

Освен картината на Огнян Кузманов участниците в кръглата маса станаха свидетели на творчеството на Станимира Петрова, която след 10-годишно прекъсване хвана четката за рисуване и сътвори съпътстваща картина за Агресията през нейния поглед.

Директорката на ГПЧЕ "Иван Вазов“, гр.Смолян, която също присъства на проявата призна, че за пръв път в дългогодишната си практика вижда такава иноватива идея, съчетала в себе си силата на изобразителното изкуство и спорта, и насочена срещу агресията.

В дискусията се включи и секретарят на Община Смолян Момчил Николов, който същи сподели своите виждания по темата за насилието сред младите.

"Всяка форма на изкуство и спорт спомагат за израстването на личността им в качествен и силен млад човек. В Смолян едни от най-известните български спортисти говориха за своите виждания относно агресията, разказаха за спортните си върхове и спадове и споделиха какво намират в изкуството, предизвиквайки децата и младежите да бъдат активни – не само да работят над себе си, но и да открият своя талант, с което да повишат личностното си самочувствие и възможността да се справят с насилието. Агресията е тема, на която не може да обърнем гръб, затова ние активно продължаваме по стъпките към нейното преодоляване!“, сподели д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата“.

Картините на Огнян Кузманов и Станимира Петрова ще останат известно време в Смолян, за да може да достигнат до още младежи, след което ще бъдат представени и в други градове.

Още по темата: общо новини по темата: 122
07.03.2024
05.03.2024
18.02.2024
14.02.2024
04.02.2024
31.01.2024
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: