Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Само с един Жоро Илиев лимитът е златната среда
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 17.09.2012Коментари (0)1605
© BulPhoto
След като в три мача поред отбор като "Черно море" не е вкарал гол и не е взел победа у дома, коментарите са излишни. Още по-неприятно е, че в две от срещите варненци срещнаха преки конкуренти за горните места в класирането и врътнаха нулеви равенства срещу тях. Един реализиран гол в 5 двубоя също е обезпокоителен факт. След всичко това е нормално феновете на "моряците" да са огорчени, обезверени и гневни. Логично срещу "Ботев" (Пд) агитката бе с пъти по-малко, а целият стадион стряскащо мълчалив и допусна да бъде надвикан от 500 гласови привърженици на "канарчетата". Накрая се чуха и приглушени викове за оставка.

Обективно погледнато, не може да се твърди, че "Черно море" е играл слабо или ужасно слабо, както се коментираше. Домакините по традиция създадоха 3-4 ситуации за гол и ако бяха отбелязали поне 40 процента от тях, щяха да ликуват.
Очевидно е, че нещо в организацията на играта и постепенната атака на "Черно море" скърца. Според мен причината е, че на "Тича" липсват още един-двама халфове като Жоро Илиев. Да са лидери, да правят играта, да създават положения и да завършват атаките, макар че Жоро още не се е разписал в това първенство. Няма как един футболист, дори да се казва Георги Илиев, да носи отбора на гърба си - да вземе топката от вратаря, да излъже всички и да вкара гол. Това и Меси не може да го направи. Срещу "Ботев" Илиев не срещна подкрепа от никого в граденето на атаките. По-точно в състава и на пейката няма такива изпълнители, които да му помогнат при предаването на идеи, мисъл и класа. Ако ги има - те са на книга.

Затова при постепенна атака "моряците" изпитваха трудности в много моменти. Докато при "Ботев" (Пд) бе обратното - четирима комбинираха и развиваха атаките с лекота - Иршак, Панасуелос, Виейра, Цветков.

Във футбола големият играч е халфът. Затова футболните хора обичат да казват: кажи ми кои са халфовете ти, за да ти кажа какъв е отборът. След като в "Черно море" разполагат само с един такъв, лимитът ще се изчерпва със златната среда. Без значение колко положения създава тимът, колко пропуска, кои са изпълнителите в състава, и т.н...

Източник: "Народно дело"


Още по темата: общо новини по темата: 25
27.09.2012
19.09.2012
18.09.2012
17.09.2012
17.09.2012
15.09.2012
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: