Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Черно море отново има отбор за третото място и Европа
Автор: Екип Varna24.bg 13:45 / 18.12.2013Коментари (0)1509
© Bulphoto
Есента на 2013-а безспорно е най- успешната за футболния "Черно море" през XXI век. Макар че заради новия формат на първенството "моряците" за първи път изиграха толкова много мачове, почти колкото един нормален сезон, те постигнаха забележителни неща, показаха, че се развиват в правилната посока и отново имат отбор за третото място и евротурнирите.

За успешните игри и резултати и грамотния футбол заслугата е на Георги Иванов-Гонзо, който убеди своите подопечни в идеите си и те ги пресъздадоха на терена, доказаните лидери Георги Илиев, Александър Александров и Симеон Райков, утвърденият Георги Китанов, възроденият Еденилсон Бергонси, както и стойностната лятна селекция. От привлечените нови футболисти четирима паснаха идеално в състава и са в основата на боеспособния и печеливш тим.

Кирил Котев и Михаил Венков внесоха още сигурност, стабилност и спокойствие в защита, завърналият се на "Тича" Даниел Георгиев бе полезен като вътрешен халф, а когато се налагаше, се справяше и по двата фланга. Бакари пък се превърна в мечтания голмайстор. От другите попълнения Коконов загатна за добро бъдеще, а Паланков и Стефан Станчев бяха на ниво, въпреки сравнително малкото игрови минути, които получиха. Стенли Окоро не даде това, което се очакваше, но в последните срещи надигна глава, а Даниел Младенов разочарова.

През есента "Черно море" постигна нещо, което никога не е правил в един футболен сезон - не загуби от най-титулуваните ни клубове "Левски" и ЦСКА и настоящия шампион - "Лудогорец". Нещо повече - в шестте мача с тях записа три победи у дома. По-важно е обаче, че "моряците" се превърнаха в безспорен фактор в елита и мачовете, в които бяха надиграни, се броят на пръстите на едната ръка.

Благоприятната програма в последните три срещи напролет е индикация, че подопечните на Гонзо могат да вземат още 7, 8 или 9 точки, с които ще започнат жестоката битка в топ 7. А начинът, по който се развива "Черно море", сочи само една цел - борба до дупка за бронза или четвъртото място и завръщане в Европа.

Източник: в. "Народно дело"


Още по темата: общо новини по темата: 119
04.03.2014
03.03.2014
28.02.2014
26.02.2014
26.02.2014
16.02.2014
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: