Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Михаил Венков: На "Тича“ съм, за да бъда в топ 7 и да гоня Европа
Автор: Екип Varna24.bg 14:13 / 19.12.2013Коментари (0)3740
© Bulphoto
Левият бек Михаил Венков бе сред най-силните футболисти на "Черно море" през дългата есен и е с основна заслуга за добрия футбол, точков актив и класиране на отбора. Както е известно, 30-годишният бивш национал дойде на "Тича" през юни като свободен агент от ЦСКА. В интервю за "Народно дело" футболистът изрази своето мнение за представянето на "моряците" до този момент в първенството.

- Мишо, очаквахте ли да зимувате на шесто място с 40 спечелени точки?
- Колко точки ще вземем преди Нова година, нямах представа, но бях убеден, че "Черно море" ще влезе в топ 7, а там ще продължи да е фактор и да се бори за Европа. Именно затова приех да дойда на "Тича". Знаех, че се прави добър отбор с можещи и опитни изпълнители, а организацията в клуба е изрядна. Това предполагаше, че "Черно море" разполага с потенциал за успехи този сезон.

- Кои бяха най-силните ви мачове?
- У дома при победите най-вече над "Лудогорец", както и срещу ЦСКА и "Левски", а на чужд терен при равенствата на "Армията", "Герена" и в Разград и 2:0 над "Локо" (Сф).

- Съжалявате ли за изгубените точки?
- Да. Най-вече за 4-те срещу "Славия" и "Локо" (Сф) на "Тича". Още не мога да разбера как не взехме максимума, след като срещу "белите" изпуснахме дузпа, а срещу "железничарите" изтървахме да поведем поне с 4:0 през първото полувреме. Тези 4 точки щяха да ни се отразят повече от добре в топ 7. Донякъде ме е яд също, че си тръгнахме с празни ръце и в двубоя с "Ботев" под тепетата, тъй като се справяхме, а при 1:0 за тях изтървахме дузпа,

- Двубоите, за които не искате да си спомняте?
- Първия в Бургас, когато още не се бяхме сработили. Както и срещу "Славия" в София и второто полувреме с "Локо" (Сф) във Варна. Извлякохме си поуки, за да не се повтарят слабостите, които допуснахме.

- В кои срещи бяхте надиграни?
- Не мисля, че има отбор, който да ни е надиграл. Дори и при загубите в Бургас и на "Овча купел". Тогава бяхме надхитрени, нямахме също шанс и късмет, както и в някои други мачове.

- Какво основно изисква от вас Гонзо?
- Пълна концентрация и тактическа дисциплина на терена. Да даваме максимума от себе си, да поддържаме постоянно добро игрово ниво и да показваме това, за което сме работили в подготвителния период и тренировките, без значение от името на съперника и терена.

- Бихте ли коментирали другите в топ 7?
- "Лудогорец" е безспорният №1 у нас и аз се радвам, че не ни победи. Шампионът и "Литекс" ще се борят за титлата, а всички останали имат шанс за третото и четвъртото място. В топ 7 обаче всеки ще губи точки и затова няма да се изненадам, ако трети или четвърти тим се намеси в битката за златото.

- Вашият треньор каза след последната победа над "Ботев", че ще преследвате възможно най-високо класиране и ще се борите за място в топ 4?
- Нормално е с оглед развоя на първенството и футбола, който демонстрираме, целите да са по-високи и европейски. Но ние трябва да останем здраво стъпили на земята, да говорим с играта си на терена и да играем мач на мач. През май като теглим чертата, ще видим какво сме постигнали.

- Усещате ли, че този "Черно море" е готов за нещо голямо?
- Усещам, че напролет ще сме по-силни и ще вървим нагоре, тъй като всички заедно ще направим пълноценна зимна подготовка и ще изиграем полезни проверки в Турция. Този отбор е едва на 6 месеца, но показва, че се развива в правилната посока.

- Вашето коледно пожелание за феновете на "моряците"?
- Живи и здрави, да продължат да ни подкрепят все така всеотдайно и да вярват в нас. Нека бъдат сигурни, че ние правим всичко възможно да ги радваме. Те са най-добрата публика!


Още по темата: общо новини по темата: 119
04.03.2014
03.03.2014
28.02.2014
26.02.2014
26.02.2014
16.02.2014
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: