Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних ще е кандидатът за кмет на ГЕРБ във Варна! Цветанов: Очакваме над 1700 съветника и над 18 областни кмета
Автор: Екип Varna24.bg 12:44 / 26.07.2015Коментари (6)3769
© Varna24.bg
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви номинациите за кметове в 12-те варненски общини, предаде репортер на Varna24.bg.

"Премина процес на номинация в нашата организация, след което кандидатурите бяха огледани от Областното ръководство и изпълнителната комисия. Смятам, че кандидатите на ГЕРБ , които ще участват на следващите местни избори са достойни хора", каза по време на срещата с журналисти кметът на Варна Иван Портних

"Партия ГЕРБ през последните месеци проведе своите номинационни събрания за избор на кандидати за общински кметове на предстоящите местни избори, които ще се проведат през октомври и 1 ноември балотаж. В тази връзка ние се подготвяме от поне близо година. Това, което мога да заявя категорично е, че ние даваме изключително висока оценка на всички наши кметове, които до момента продължават да реализират определени важни проекти. Важно е и това, че трябва да се подготвим за предстоящите избори максимално с добри кандидатури за кметове и максимално добри кандидати за общински съветници", каза Цветан Цветанов.

"Знаете, че реализирането на успешната политика на един кмет минава през формирането на съответните местни парламентарни мнозинства, които дават възможност да се реализират тези политики, които се подготвят от местната администрация в диалог с Общинските съвети, за да могат да се постигнат желаните резултати. Разбира се, когато започнем да правим тези номинационни събрания, колегите по места се съобразяват с общественото мнение и нагласа, защото за нас това е изключително важно и във всяка една кампания ние сме разчитали на най-важният партньор - гражданите и избирателите", допълни Цветанов.

Точно затова ГЕРБ ще насочи всички свои послания към хората на принципа "Лице в лице". Този стил ще бъде запазен и при "Местни избори 2015". В контекста на националния слоган "Видими резултати за България, видими резултати за всички общини", ще бъде дадена отчетност за свършената работа до момента.

Представянето си Цветан Цветанов започна с Община Долни чифлик, където за кандидат-кмет е номинарана Красимира Анастасова. 

"Това е един изключително уважаван човек в общината. Мога да заявя категорично, че влизайки като представител на останалите общини извън Варна като народен представител, тя положи максимални усилия и влезе в сериозният екип на депутатите, работещи в сферата на образованието. Участва активно в подготовката и гледането на второ четене на Закона за предучилищното и училищното образование. Искам да я поздравя затова, че успя бързо да навлезе в работата на 43-я парламент и най-важното е, че не скъса с избирателите, които и гласуваха доверие", каза Цветанов. 

Номиниран за кандидат-кмет в Община Аксаково е Атанас Стоилов .

"Мисля, че не е необходимо да го представяме. Това е общината, която може да направи много ясен отчет пред обществеността за това, че е община, в която на 100% е подменена ВиК инсталацията. Това означава, че има доста сериозни реализирани инфраструктурни проекти. Сега в момента в диалог с изпълнителната власт, съм убеден, че ще можем да решим и дълго отлаган проблем, който стои пред общината. Сградата в която се помещава местната администрация се нуждае от ремонт. Знаете, че три етажа от нея се ползват от активите на Министерство на транспорта. В момента има необходимата комуникация със съответните министри, за да може с решение на МС да решим този казус и общината да може да кандидатства по енергийна ефективност и други оперативни програми и да санира цялата фасада на общината", заяви Цветан Цветанов

Кандидатът на ГЕРБ за Община Аврен е Емануил Манолов. 

"За това, което направи той за общината през последните 4 години аз мога да кажа едно голямо "Благодаря!". Защото община, която ма годишен бюджет от 5 млн.лв. да успее да спечели европейски програми за финансиране на стойност над 18 млн.лв. означава много. Ако отидете сега да погледнете как изглежда община Аврен, ще разберете че е голяма заслугата на целият управленски екип", допълни Цветанов.

Кандидатът за Община Дългопол ще бъде Николай Христов.
 
"Това е човекът, който за два мандата като общински съветник натрупа много опит. В момента е общински ръководител на партията. В предстоящата надпревара ще можем действително да разширим влиянието си в местната власт, за да вървим към по-добро реализиране на съответните инфраструктурни проекти и всичко, от което можем да се възползваме във вторият програмен период. Убеден съм, че с изграждането и укрепването на структурите във всяко едно населено място е заслуга на Николай и неговия екип", коментира Цветана Цветанов.

Номинацията за кмет на Община Провадия е за Дияна Агностиева. 

"Това е човекът, на който ние изключително много разчитаме, защото тя е била председател на Общински съвет. Имала е възможност да се запознае с проблемите и съм убеден, че в един следващ управленски мандат ще може да получим широка подкрепа, за да продължим това, което искаме да реализираме", коментира кандидатурата Цветанов.

Кандидат-кметът на ГЕРБ за Община Суворово е Данаил Йорданов. 

"Това е общинскит ръководител на партията отскоро. По-важното е, че е натрупал опит в Общинския съвет не само кото общински съветник, но и като председател на местния парламент. За мен е важно, че един млад човек, който е останал да живее в родното си място и е създал своето семейство тук, гарантира за това, че ще може да се представи добре в предстоящите избори и ще работи както за младите, така и за останалите в Суворово", коментира Цветанов.

В най-голямата след Варна Община Бяла кандидат-кметът на ГЕРБ е Анастас Трендафилов.

"Знаете, че той вече има два успешни управленски мандата и допринесе много за създаването на една добра бизнес-среда. В Бяла има много собственост, закупена от чужденци. Той ще е кандидат за трети мандат. Убеден съм, че с подкрепата и на жителите и вследствие на всички добри проекти, които той реализира, ще може да бъде оценена неговата работа с успешен вот на 25 октомври", каза Цветан Цветанов.

Номинацията за Община Ветрино е на Димитър Димитров.

"Това е досегашният ни кмет, той положи изключително много усилия и аз искам да му благодаря, че пое общината в една много тежка ситуация и като един добър ветиринарен доктор успя с подкрепата на обществеността да спечели доверието на всички и да управлява. Убеден съм, че с един нов кметски мандат ще успее да създаде условия за повече кандидатстване по европейските програми и разбира се да развива общината в най-добрата светлина", обясни Цветанов.

Кандидатурата за кмет на Община Белослав е на Деян Иванов.

"Това е един изключително млад човек, но ние залагаме на знаещите и можещите млади хора, които имат сериозен потенциал. В момента той работи в Община Аврен, което му дава възможност да допринася за възможността да се кандидатства по европейските програми и мога да кажа, че през всичките си години е успял да управлява проекти за над 50 млн.лв. Искам да му благодаря за тази негова професионална компетентност и съм убеден, че това щ
© Varna24.bg
Част от кандидат-кметовете на общини присъстваха на срещата с Цветан Цветанов
е допринесе много за развитието на Община Белослав. В младите си години аз там съм изкарал една година от редовната си военна служба, което беше изключително приятно изживяване и близостта до Варна ми даде възможност да усетя гостоприемството на морския град", коментира Цветанов.

Номинацията за Община Вълчи дол е на Тошко Янев, за който Цветанов обяви, че е човек човек със сериозен административен опит. 
 
За Община Девня беше обявена кандидатурата на Свилен Шиитов. 

"Това е човек, изключително добре запознат с възможностите за кандидатстване по европейски проекти. Искам да му благодаря за това, което изгражда в сътрудничество с Община Аксаково и съм убеден, че с неговия потенциал и капацитет ще може да възстановим доверието в местната власт чрез него и съм сигурен, че той ще го направи по възможно най-добрият начин", допълни Цветанов. 

На финала той остави коментара си за Община Варна, където вече е ясно, че ГЕРБ подкрепя кандидатурата на настоящият кмет Иван Портних.

"Искам да благодаря на Иван Портних за това, че пое изключително тежката, отговорна задача да бъде кандидат за кмет в частичните избори, които бяха проведени през 2013 г. Знаете каква беше обстановката и политическият микроклимат в страната. Тогава ние заедно успяхме да дадем възможност на варненци да изберат най-доброто, което беше в тази надпревара. И въпреки, че имаше една консолидация на кандидати със странни подкрепи, ние бяхме убедени, че той е най-доброто за Варна. Смятам, че в последната година от настоящия си мандат той ще положи максимални усилия, за да може да се възползваме от повече европейско финансиране и преди всичко да реализира инфраструктурни проекти, които бяха мечта за Варна. Убеден съм, че в един следващ управленски мандат Варна ще си върне името на морска столица. Искам да му пожелая огромен успех, защото варненци трябва да оценят това, което се прави в момента. Реализират се много проекти, свързано с подобряването на средата за най-малките жители. Изграждат се нови модули и площадки. Това, което беше поел като ангажимент е в остатъка от настоящия мандат да реши проблема с детските градини, е вече факт. Смятам, че Варна вече няма такъв проблем. Много е важно, когато туристите посещават Варна, да видят една добра инфраструктура. Трябва да се възползваме от даденостите на морската столица и смятам, че това, което Иван направи и в Морската градина и в градската среда, е огромен успех. Варненци ще оценят това, което направихме досега и това, което можем да поемем като отговорност и за в бъдеще. Освен с местната власт Иван е натоварен с отговорността да координира всички общински ръководители на структурите ни в областта и от един добър мениджър на комплексът, който управляваше, сега е добър мениджър и стопанин на Варна. Убеден съм, че може да продължи с такъв ентусиазъм и с високо вдигната глава в един следващ управленски мандат", каза Цветан Цветанов

Той благодари още на всички депутати на ГЕРБ в 43-я парламент.


Според най-оптимистичните прогнозите на партийния лидер в 12-те общини ГЕРБ ще има поне 9 кмета в областта на предстоящите избори или в най-лошият случай 7. 

Стана ясно, че към настоящия момент общинските съветници на партията в цялата страна са 1601, като амбицията е те да станат над 1700. 

През 2007 г. съветниците са били 993-ма. Кметовете на общини към момента са 94, докато през 2007 г. те са били 45.

Ръководството на партията е заложило и увеличаване влиянието си сред областните кметове. През 2007 г. има 10 областни кмета, 2011 броят им е 14, а през 2015 се очаква броят им да нарастне от 16 до 18.

 

 




Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Та кой друг , той е нашия кмет.Има ли кмет който да е направип толкова подобрения и красоти за нашия град. Той е и ще бъде кмет на нашия град Варна.
0
 
 
Че той ако не се кандидатира, Варна за кого ще гласува? Не сме за ГЕРБ, но сме за Портних.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: