Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Отлично представяне на българските кикбосьори в Световната купа
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 20.05.2019Коментари (0)1562
©
Отлично представяне записаха българските кикбосьори на Световната купа в Будапеща, Унгария. В международния турнир "Hungarian Kickboxing World Cup“, който е един от най-старите и посещавани шампионати,  тази година заявки имаше от 39 държави и  общо 3131 състезатели.

От България имаше няколко отбора, които участват със свои представители. В ринговите дисциплини са СК "Интер 92“, СК "Мусаши“, СК "Тангра 2018“ и СК "Боил“, а в татами стиловете се включиха СК "Стар Тийм“, СК "Радулов“ и СК "Масару“.

Те завоюваха общо 53 медала или 19 златни, 16 сребърни и 18 бронзови отличия. Това отреди шесто място на страната ни в крайното класиране на държавите. Първи са домакините от Унгария, на второ място е Украйна, а трети са италианците.

България е представена и от трима лицензирани рефери и съдии от най-висок клас – Деница Миленкова, Митко Костадинов и Иван Иванов. По време на шампионата официално бе обявен и международния семинар за рефери и съдии, който ще се проведе в България в средата на месец юли съвместно с базов лагер на националите по кикбокс и муай тай.

Българската конфедерация по кикбокс и муай тай представи и някои от медалистите:

СК "МАСАРУ“ участва с 25 състезатели в стиловете "лайт контакт“, "пойнт контакт“ и "кик лайт контакт“. Тимът записа и най-предно класиране в крайното отборното подреждане – на пета позиция с общо 24 медала – 10 златни, 5 сребърни и 9 бронзови отличия. Калина Бояджиева спечели три златни и един сребърен медал в четирите категории в които участва, а Христина Андонова добави още три златни медала.

14 медала за СК "Стар Тийм“, от които 6 златни, 4 сребърни и 3 бронзови. Това отреди 14-та позиция в отборното класиране за тима. Действащата световна шампионка по кикбокс в стил "лайт контакт“ при девойки старша възраст Кристина Николова бе безапелационна и в Будапеща в категория до 50 кг стил "киклайт“ при жените.

Още девет медала добавиха състезателите на СК "Радулов“ – 2 златни, 4 сребърни и 3 бронзови отличия. В отборното класиране позицията, която зае е 39-та.

Два медала грабна и клуб "Тангра“ от град Свиленград.  Христо Калайджиев достигна до среброто в стил "лоукик“, а съотборникът му Иван Стефанов си тръгва с бронз в стил "киклайт контакт".

Кикбоксьорът Денис Иванов представляваше козлодуйския клуб "Златните момчета“ на Световната купа по кикбокс. Той стигна до бронз в категория 86 кг при юношите старша възраст в най-тежкия стил в кикбокса – К-1.

Националът и една от големите ни млади звезди в кикбокса Огнян Мирчев от клуб "Мусаши“ триумфира при мъжете в категория до 63,500 кг в стил “лоу кик“.

Медали за България добавиха и от клубовете "Интер“ (сребро и бронз) и "Спарта“ (бронз) от гр. Монтана.

Още по темата: общо новини по темата: 66
05.05.2020
27.04.2020
27.04.2020
22.04.2020
15.04.2020
20.02.2020
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: