Първа победа на Обществото на пострадалите от произвола на монополите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:54 / 07.04.2011
1441
По-малко от месец след създаването си, Обществото на пострадалите от произвола на монополите, към гражданско движение "ДНЕС", е с първа победа, съобщават от организацията. С помощта на Обществото, гражданин спечели дело срещу дружеството - монополист - ЕОН.

Мирослав Местчиев от Добрич, който е получил от електроразпределителното дружество в региона - ЕОН необичайно висока сметка от 2272 лeва за консумация на ток, се обърна за помощ към адвокатите - доброволци на Обществото на пострадалите. След проведени консултации те завеждат дело срещу дружеството - монополист, в което да се установи, че не дължи посочената сума.

Тези дни Добричкият районен съд уважи иска, като постанови, че г-н Местчиев не дължи посочената сума, а дружеството - монополист е осъдено да заплати внесената държавна такса.

Обществото на пострадалите от произвола на монополите - електроснабдяване, водоснабдяване, газоснабдяване, топлофикация и мобилните оператори - Мтел, Глобул и Виваком беше създадено на 6-ти февруари тази година по инициатива на Гражданско движение ДНЕС. Основната му цел е оказване на помощ при разрешаване на конкретни проблеми на гражданите, свързани с монополите, чрез: Безплатни правни консултации; Завеждане на индивидуални и колективни съдебни искове; Огласяване на допуснати нарушения в практиката на монополистите и мобилните оператори.

До момента, в Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Хасково и Шумен, са открити приемни на Обществото на пострадалите от произвола на монополите. В тях гражданите, които смятат себе си за измамени или ощетени от лакомията, наглостта и безочието на монополите и мобилните оператори, могат за получат безплатни правни консултации.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
01.06.2012 От 1 юли цените на едро за мобилните оператори падат наполовина
10.05.2012 Увеличават се оплакванията срещу неправилно формираните телефонни сметки на мобилните оператори
29.11.2011 КЗП завежда колективни искове срещу трите мобилни оператора
25.07.2011 КЗП с колективен иск срещу "Космо България Мобайл" ЕАД
24.05.2011 Сменяме оператора за един ден и запазваме номера
02.04.2011 КЗП отваря втора приемна във Варна за жалби срещу мобилните оператори
Още новини от Регионални новини:
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Отново меле на пътя Варна-Русе, пострадала е жена
Организират футболен турнир, каузата е благородна
Задържаха жена, пробола с ръжен мъжа си
Шумен отбеляза Гергьовден с фолклорен концерт
Кметът Димитров поздрави имениците в Търговище за Гергьовден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).