Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Труден старт на ветроходния сезон, ето първенците в клас Ял-6
Автор: Стойчо Генов 17:04 / 05.03.2021Коментари (0)994
©
Приключи регата "Трети март", която е официален старт на ветроходния сезон в България и се явява също държавно първенство за лодките в клас Ял-6. Купата от 65-тото, юбилейно издание на най-старта регата в България замина за София. Неин носител стана Васил Беязов от ЦСЯК, София.

Второ и трето място заеха съответно ЯВОР КОЛЕВ "Ултрамарин" СКВ – 1 и Иван Георгиев от. ЦСЯК, София. Тази година победителите в регатата съвпадат с първенците в държавното първенство и така екипажът със шкипер Васил Беязов в състав Васил Ралчев, Йордан Атанасов, Михаил Митев и Евтим Филипов стана и държавен шампион в клас Ял-6.

В надпреварата тази година участие взеха 19 екипажа от 13 клуба. Организатори на проявата са МК "Приятели на морето“ със съдействието на СК "Черно море – Бриз“.

Регата "Трети март" носи особен заряд поради факта, че е първа за годината и се често се провежда в сурови метеорологични условия. Тази година организацията беше допълнително усложнена от скандал, свързан с нерегламентираната ограда с катинар, която от месеци стои на базата на домакините от СК "Черно море – Бриз“ и не даде достъп на организаторите до съдийските кораби.

Този проблем наложи закъснение на старта в първия ден с три часа и в крайна сметка използването на гумена лодка. В рамките на трите състезателни дни, Областният управител Стоян Пасев излезе със заповед за събаряне на оградата. В крайна сметка екип на Областна управа само разби катинара, но така и не отстрани незаконната ограда, намираща се на брега, възпрепятствайки достъпа до изключителна държавна собственост.

Така проблемът с базата на най-стария ветроходен клуб в страната "Черно море-Бриз“ остава, а изглежда провеждането на следващата за сезона регата на базата "Регата Бриз“, за която се очакват 150 яхти, ще бъде в същите трудни условия. Състезатели в регата Трети март, родители, треньори и приятели на клуба са инициирали подписка, с която се надяват достъпът им до брега на базата да бъде своевременно възстановен.

Още по темата: общо новини по темата: 73
20.02.2024
17.02.2024
31.12.2023
17.12.2023
30.06.2023
07.04.2023
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: