Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Министър Кралев откри детската ветроходна регата "Одесос"
Автор: Стойчо Генов 18:36 / 08.08.2020Коментари (0)1372
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на детската ветроходна регата “Одесос". Надпреварата се организира от СК “Черно море"-Бриз, като финансирането е осигурено от ММС по Програма “Децата и спортният клуб".

В регатата участие взимат 81 ветроходци на възраст между 7 и 18 години в класовете "Оптимист", "Кадет", "Лазер 4,7" и "420". В класовете има и отделни групи - Начинаещи. Федерацията по ветроходство реши резултатите да важат за ранглистата на децата в отделните класове.

“Радвам се, че съм в моя роден град и имам щастието да съм сред Вас днес. Ветроходството е прекрасен спорт. Благодаря на всички участници, както и на техните родители, че са ги насочили към този морски спорт", заяви министър Кралев.

На церемонията по откриването присъстваха още Кристиан Димитров - директор на дирекция "Спорт“ в Община Варна и Росен Марангозов - президент на Българска федерация по ветроходство и ръководител на клуба-домакин. Сред гостите беше и двукратната носителка на Европейската купа в олимпийския клас “Лазер Радиал" Мариела Николова. Регатата продължава днес и утре.

Младите състезатели се ползваха от отличните условия, които предлага обновената спортна база “Бриз". През миналата година ММС финансира строителните дейности за ремонт на съоръжението. За проекта на СК “Черно море"-Бриз бяха отпуснати 160 202 лв.

Чрез Програмата “Децата и спортният клуб" ММС цели да бъдат създадени условия и да бъде дадена възможност за участие на деца в организирани спортни прояви, с оглед подобряване на физическата им дееспособност, спортно-техническите умения и създаване на мотивация за спортно развитие. Размерът на средствата за финансово подпомагане на всеки отделен проект по Програмата е до 10 000 лв.

По-късно през деня министър Красен Кралев беше гост и изгледа на живо най-интригуващите двубои от първия ден на турнира по плажен тенис за двойки VarnaSky Open 2020, който се провежда на плаж Рапонги. Надпреварата е част от Фестивала на плажните спортове Варна 2020 и е с международно участие. Събитието е уникално по рода си в морската столица на България. Кралев беше придружен от директора на дирекция “Спорт" в Община Варна Кристиан Димитров.

Турнирът е организиран от СК “Варна Скай" и е с награден фонд от 2000 долара. 20 двойки се регистрираха в най-голямата надпревара, организирана до момента в този спорт, който набира все повече последователи с атрактивния си стил. Правилата позволяваха двойките да са съставени както от мъже и жени, така и микс.

Министър Кралев поздрави организаторите и участниците в състезанието, което се провежда по всички правила на ITF Beach Tennis. През тази година 50% от входната такса, заплатена от записалите се двойки, ще бъде дадена за благотворителност. Кралев се включи лично и в благотворителната акция, като набраните средства ще бъдат предоставени на училището за деца с нарушено зрение във Варна.

Шампионите във VarnaSky Open 2020 ще бъдат определени утре, когато са двубоите на директна елиминация. Вече е сигурно, че турнирът ще се проведе и през следващите три години, като вече е подписан договора за неговото организиране.

Още по темата: общо новини по темата: 73
20.02.2024
17.02.2024
31.12.2023
17.12.2023
30.06.2023
07.04.2023
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: