Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Нов президент поема руля на плувния шампион "Черно море"
Автор: Екип Varna24.bg 16:32 / 31.12.2023Коментари (0)1236
© ПСК
Нов президент застава начело на плувния шампион на България ПСК "Черно море", съобщиха от клуба. Владимир Върбанов, бизнесмен, бивш зам.-министър на транспорта в кабинета на Кирил Петков, встъпи официално в длъжност, след като бе избран единодушно по време на отчетно-изборно събрание на клуба.

Върбанов наследява на председателския пост Филип Ромбаут, който управлява осемкратния шампио по плуване ПСК "Черно море" изключително успешно. Ромбаут остава почетен председател на клуба. Зам.-председател на шампионите е Добромир Вълев.

"Благодаря за доверието! Ще вложа всички свои знания, умения и контакти ПСК "Черно море" да бъде фактор в плувна България и всички да се съобразяват с него! Трябва всички заедно да продължаваме да работим в една посока – ръководство, треньори, състезатели и родители. С всеотдайност и професионализъм. Това е пътят, който ще ни води уверено към успеха!", коментира Върбанов.

Филип Ромбаут сподели, че периодът, в който е имал щастието да ръководи шампиона на България, му е донесъл невероятна емоция.

"Когато виждаш, че има екип от треньори, които са най-добрите в България, плувци, които са невероятни приятели и години наред са на върха, въпреки всички проблеми с базата във Варна, се чувстваш невероятно горд и щастлив! Радвам се, че оставям клуба в добро състояние. Но винаги може и още!", коментира Ромбаут. И благодари за гласуваното му доверие да остане почетен председател на клуба.

"Това е интересен жест, който не очаквах. Продължавам да помагам. Продължаваме традията, която създадохме с много ентусиазъм и любов - турнирите Lucky Hunt и 1000 х 1000. И прз 2024 г. ще дойда да плувам в маратона Галата – Варна, коментира Ромбаут.

Главният треньор на черноморци Никола Петров, който работи в екип с Борислав Георгиев, Калоян Георгиев, Доротея Славкова и Меглена Николова, изрази задоволството си, че за осма поредна година ПСК "Черно море" е на върха в родното плуване.

"Завършваме като шампиони на България във всички възрасти. Това е стандарт, който гоним вече всяка година и се опитваме да го поддържаме. В професионално отношение с целия екип на клуба и организацията, която сме изградили – винаги срещаме различни трудности през годината, но успяваме с общи усилия да поддържаме високо ниво. Условията, при които работим, със сигурност не са най-добрите – това е цел №1 за Новата година. Да събудим внимание в новото ръководство на Община Варна да подобри условията за тренировки на плувния спорт в морската столица. Убеден съм, че направим ли го, резултатите ни ще станат още по-добри. Имам предвид, че ще бъдем разпознаваеми и на европейската, и на световната сцена. Именно това целим занапред", каза Петров.

Той добави, че през 2023 г. към отбора са се присъдинили състезатели от няколко БГ клуба, чието желание е да допринесат за успешното му развитие.

"Виждам, че от младото поколение в ПСК "Черно море" има прекрасни попълнения с потенциал, който могат да развият в бъдеще. В тях е нашата надежда. Целта на нашия треньорски екип е да дадем възможност на децата да стигнат тавана на възможностите си. Да развият върховия си потенциал", обобщи Петров.

Той анонсира, че след Нова година състезателите от отбора възстановяват тренировъчен процес, за да разширят базата, на която са стъпили.

Първото състезание, което им предстои, е през февруари в Бургас. През март следва отборен шампионат, а в началото на април предстои турнирът "Мултинейшън".

"Ще има и европейско първенство по плуване за юноши и мъже. И, разбира се, олимпийски игри. Дай Боже, всичко да се развие по мечтания от нас начин и да класираме поне един плувец на олимпиада", вълнува се Петров.

 

Пресслужба ПСК "Черно море",

Десимира Тончева

0888 57 53 38

Още по темата: общо новини по темата: 73
20.02.2024
17.02.2024
17.12.2023
30.06.2023
07.04.2023
16.12.2022
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: