Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Гонзо: Съдийската комисия се огъна под натиска на ЦСКА
Автор: Екип Varna24.bg 13:00 / 06.11.2013Коментари (0)1101
© Bulphoto
Старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо заяви пред "Дарик", че съдийската комисия се е огънала пред натиска на ЦСКА. Както е известно вчера ДК лиши наставника да изпълнява функции от името на отбора за една среща и глоба в размер на 500 лева.

- На всички станаха ясни какви са претенциите на ЦСКА, от Черно море обаче досега мълчите и не казвате чувствате ли се и вие ощетени и имате ли претенции срещу съдийството на Станислав Тодоров?

- Винаги в един мач, който е нервен, какъвто беше този срещу ЦСКА има недоволни от единия и другия отбор. Моето мнение е, че всички ситуации, за които от ЦСКА претендират са правилно отсъдени и засадата е засада. Участвах и в предаването по Канал 1, когато Джугански каза, че Вальо Илиев е 20 сантиметра в засада. Учудващо за мен е как се наказва съдия, който взел правилно решение, за това, че не бил половин метър по-наляво, а малко по-надясно. И за това го наказват 5 мача. Учудва и наказанието на Станислав Тодоров, след като и дузпата и фаулът са редовни и това го вижда и цяла България. Без да искам да бъда адвокат на съдията или да говоря от негово име, съдийската комисия го наказва затова, че трябваше да отсъди по друг начин? Или затова, че след мача техният изпълнителен директор видя конспирация за закриването на ЦСКА? Следващият мач помежду ни да направят така, че съдийската комисия и техният изпълнителен директор да направят така, че да изберат кой да бъде съдията и да му обяснят какво точно да свири, за да бъдат спокойни и да не се притесняват от мача.

- Има ли ситуации в мача, които според теб са били спорни в ущърб на Черно море?

"Ако от съдийската комисия са гледали мача, в което се съмнявам, би трябвало да видят, че на Апостол Попов още в третата минута трябваше да получи картон за фаул срещу Райков. Да видят колко са спорните нарушения и преди гола, който е отменен, когато има фаул срещу Окоро, а той свири обратен фаул за ЦСКА. Знаем, че един съдия винаги може да сбърка и в такъв нервен мач се допускат грешки. Разочароващо е за мен как хора, които са гледали мача по телевизията и имат възможност да гледат повторения, след три дни вземат решения, които са грешни в наказанията към съдиите. Не им прави чест на съдийската комисия да се огъват под натиска на ЦСКА и да търсят виновници в мача, който бе загубен с чисти футболни средства.

- След толкова упреци към съдията, къде беше Черно море в неделя между 14,30 и 16,21?

- Така се измести фокусът. Проблемът пред съдийската комисия ще стане много голям, защото те не защитават съдиите си, които ръководят мачовете. От тук нататък те трябва да наказват всеки един съдия след претенциите на всеки един отбор. И тогава съдиите трябва да се нагаждат на силните отбори и да не свирят фаулове, дузпи, засади, за да може съдийската комисия да не взима такива тежки решения, които ощетяват реферите, които те трябва да защитават по всякакъв начин, за да могат да тези хора да са спокойни и да свирят това, което виждат на терена. А в случая това нещо не се вижда. Наказват се главният и страничният съдия за ситуации, за които са прави. Това е напълно смешно и непрофесионално от страна на съдийската комисия.

- Ти също отнесе наказание, утре няма да бъдеш на резервната скамейка срещу Ботев Пд. Как приемаш наказанието да не ръководиш в един двубой твоя тим?

- За мен не е проблем, че няма да водя отбора срещу Ботев. Тимът знае какво трябва да прави в този мач. Единствено ме учудва това нещо, че има вече 6 съдии, има дежурен делегат и наблюдател, 8 или 9 човека, които идват, самият аз не бях изгонен, а се самосезират от думите на Стойчо Младенов, който в предаването "Пред Банята" обяснява как той бил изгонен, а аз не. Това, първо, не е мъжко от страна на Стойчо Младенов и, второ, не е професионално от страна на съдийската комисия да изземва функциите на тези 9 човека, които са на стадиона и клубовете им плащат. Тогава да си гледат мачовете по телевизията и да казват какво има и какво няма, а не да има съдии. Няма значение дали играеш срещу водещи, или по-слаби отбори, критерият трябва да бъде еднакъв. А ние виждаме след целия този натиск, който упражни ЦСКА не само на цялата общественост, а и на съдийската комисия, съдийската комисия и Футболния съюз клекнаха пред претенциите им, без да имат основания.

- Ще има ли конферентна връзка между теб и помощниците ти по време на мача с Ботев?

- Няма да има. Отборът си има разбор преди мача.Помощниците знаят моите виждания, знаят какво искам от тях и те ще се справят. Убеден съм, че Черно море и без мен ще изглежда по добър начин.


Още по темата: общо новини по темата: 64
16.05.2014
05.04.2014
08.03.2014
17.11.2013
17.11.2013
17.11.2013
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: