Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черно море капитулира в края
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 17.11.2013Коментари (116)1536
Отборът на Ботев успя да постигне измъчена победа с 1:0 над Черно море на "Христо Ботев" в най-интересния двубой от турнира за Купата на България. Първият мач във Варна завърши 0:0 и по този начин "канарчетата" се класираха на 1/4-финал в надпреварата.

"Моряците" изненадващо можеха да открият резултата още в 4-ата минута, когато Иван Коконов стреля опасно от границата на наказателното поле, но Адам Стаховяк показа невероятен рефлекс и изби топката в корнер. 

Най-опасният в редиците на "канарчетата" днес Вандер Вандер тества в 37-ата минута реакциите на Георги Китанов с изненадващ изстрел извън наказателното поле, но младежкият национал внимаваше запази вратата си суха.

Чак в 67-ата минута "жълто-черните" стигнаха до нов шанс да разпечатат вратата на "моряците", но 17-годишният страж отново бе последна преграда пред опита на Вандер да се разпише.

Варненци изпуснаха своята златна възможност в 78-ата минута, когато Даниел Младенов остана сам срещу Стаховях, но халфът стреля слабо и полския страж на домакините улови коженото кълбо без проблем. 

Ботев се събуди едва в последните минути на срещата и натика своя опонент в неговота половина. Това и даде резултат в 91-ата минута, когато Луис Педро вдигна на крака бултрасите. След едно центриране в наказателното поле Артур Енрике и Георги Китанов се сблъскаха, вратаря остана да лежи на терена, а топката попадна в краката на Педро, който се разписа в опразнената врата. Китанов и Енрике пък не можаха да продължат игра и бяха заменени принудително.

Ботев - Черно море 1:0
1:0 Луис Педро 90'

Ботев: Стаховяк, Христов, Грънчаров, Минев, Енрике (Джинич), Иршак, Сърмов, Вандер, Анисе, Ромарио (Педро), Цветков (Домовчийски)

Черно море: Китанов (Хр. Христов), С. Александров, Котев (Атанасов), А. Александров, Венков, Паланков, Бергонси, Окоро, Илиев, Младенов, Коконов (Райков)


Още по темата: общо новини по темата: 64
16.05.2014
05.04.2014
08.03.2014
17.11.2013
17.11.2013
15.11.2013
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+10
 
 
БРАВО! НЕКА ДА СЕ ПОРАДВАМЕ НА ПОБЕДАТА, ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БОТЕВИСТИ! Няма значение как е дошла, победата си е победа. А доковците паднаха от село с под 1000 къщи - ние такова нещо и във "В" група, та дори в историята си сме нямали. Момчетата дойдоха в Пловдив, позабавляваха се, отидоха на митинг и после боцнаха Локо Кюстендил. След мача дори един футболист над 50 години се доизгаври с тях и им вкара дузпа - шоу! А пък на нашия си мач се случи нещо невероятно - Педро вкара от 100% положение, още не мога да го повярвам, добре че вратата беше празна все пак! АЙДЕ НАПРЕД КАНАРИ И ВСЕ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА ДА ПОБЕЖДАВАТЕ! Дано и Раковски да бият Добруджа, нека ни поразчистят пътя към Купата на България!
+6
 
 
Честита победа на всички! Изключително съм доволен, че имаше хора които споделяха мнението ми, че ако идваш на стадиона трябва да подкрепяш отбора, а не да псуваш треньора и някои футболисти!
+9
 
 
Браво момчета,честито на всички обичащи и не толкова обичащи Ботев! :) Дано това е една малка стъпка за излизане от "блатото"! Много ми хареса как последните 15 минути публиката изригнахме,а играчите ОСОБЕНО Даната,направо щяха да умрат на терена ,само и само да влезе т'ва кожено кълбо във вратата на ЧМ. Адмирации и за гостите,корав отбор! Който и да е следващия съперник,да не го мислим,има много време! Сега трябва да се съсредоточат и да си спечелят изгубените точки и обратно 3-4-то място да си вземем поне! Успех на пред,в неделя мощно да подкрепим срещу другите морски!
+9
 
 
По-долу някой много точно го каза - такива са футболистите в момента, няма други, трябва да ги подкрепяме. Вижда се, че подкрепата не е без значение. Атмосферата на стадиона беше невероятна! Бяхме като едно цяло, енергията беше чиста синергия. Рядко съм бил свидетел на подобно нещо. Това е отвъд скандиранията, песните и шалчетата. Рядко се получава. Футболистите обаче го усетиха и сякаш имаха криле. Тичаха като машини до последната секунда. Не знам дали пред телевизорите това е било видно... Продължавам да имам резерви към Мъри и спортния директор, но съм убеден, че незабавната смяна на треньора би била пагубна за отбора. В крайна сметка важно е едно: БОТЕВ Пловдив!Ще има още много неприятни загуби и разочарования, но ще има и победи. Хубавото на нашето измислено първенство е, че отборите са почти еднакво слаби и всеки може да падне от всеки. Днес марулите се биха сами срещу евробоеца Лудогорец, а Лудогорец е сто класи над останалите.
+9
 
 
Много ми се искаше някои хора да кажат по някоя добра дума,но уви.По -лесно им е да критикуват при загуба,отколкото да кажат едно "честита победа,успех за напред!".Може би искат отбора да губи, за да изгонят хората които толкова мразят.Явно ще се появяват само при загуби.Не казвам да похвалят ръководството или футболистите,мача си беше под нивото на което трябва да бъдем.Но да кажат нещо за всички тези фенове които подкрепяха отбора до края на мача,дори до 89 минутната суша на терена.Нямаше заплахи,нямаше ултиматуми,имаше единствено подкрепа и любов към отбора.Дано от този мач се вдигнем и повече да не ми се налага да защитавам който и да е човек,обвързан с клуба.За добро или лошо,с това разполагаме,с това работим.Лека нощ!
на 17.11.2013 г.
+18
 
 
Ми освен да се надяваме на дерби за купата друго не виждам. И двата отбора сме слаби ще стане шоу
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-17
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+21
 
 
Ами честито! Чрез КБ е най-късия път към Европа. Успех!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: