Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БСП събра над 208 хиляди подписа за референдум срещу джендър идеологията
Автор: Алена Соколчева 16:42 / 26.07.2023Коментари (3)533
© Фокус
Целта ни с провеждането на референдума за джендър идеологията беше да заострим вниманието на родителите, които са загрижени, че не знаят какво точно се случва в училище. Акцентирахме върху прояви, които стигаха до нас чрез ученици и родители за опити да се прокарва джендър идеологията в училищата. Това каза на брифинг народният представител от БСП Ирена Атанасова по повод събраните подписи за привеждане на референдум относно джендър идеологията, предаде репортер на "Фокус".

Стана ясно, че събраните подписи на 208 269 хиляди и ще бъдат внесени още днес в деловодството на парламента.

Припомняме, че БСП предлагат провеждането на национален референдум с въпрос "Подкрепяте ли въвеждането на забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола и с концепции за друг пол, различен от мъжки и женски, сред деца и ученици в образователната система на България?".

“Сблъсквала съм се с всякакви опити да се разбие образователната система и системата за възпитание. Дори имаше период, в който думата възпитание не присъстваше в нито един нормативен документ", добави тя.

“Все повече сигнали получихме, че не се случват лицеприятни неща и ние като депутати сме акцентирали за прояви, които са достигнали до нас от родители, за да се прокара джендър идеологията в училищата, уж невинно", поясни Атанасова.

По думите й усилията им в тези 3 месеца са били, за да се разкаже това на българите и родителите и да не се допусне “ограбването на душите на нашите деца".

Адв. Шейтанов, който е съпредседател на изпълнителния комитет, организиращ подписката за референдум относно джендър идеологията, сподели, че изразява своето задоволство от резултата, че за тези месеца са събрани на 208 хиляди подписа.

“Благодаря на БСП, която застана силно зад нас и допринесе много за решаващия принос за събиране на подписите. Благодаря на всички родители", добави адв. Шейтанов.

“Като виждаме какво е отношението на мнозинството се съмнявам, че биха допуснали този референдум", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя, обаче, уточни, че събраните подписи позволяват да има дебат в пленарна зала относно въпроса за референдума.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Има кординални въпроси, които трябва да се решават от цялата нация! А не от продажни депутати закупили своя вот с нашите пари! Плащайки целогодишни заплати за да бъде българския народ мачкан газен и потъпкван, осигурявайки си своето всевластие! И да правят всичко онова което става днес в този парламент! Те не са господ! Има и Закон! Има и Конституция! Нещо което те очевидно не харесват, за да се съобразят с него! Заради което Феодалната практика се е превърнала във Държана практика на всяко ниво!
-2
 
 
Само се чудят каква глупост да измислят за да трупат рейтинг.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Застреляха Алексей Петров
Природни стихии
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: