Авокадото е богато на добри мазнини, хранително и полезно за здравето ни, поради което все повече хора го включват в ежедневната си диета. Най-важният проблем, с който всички се сблъскваме обаче, е, че за да му се насладим правилно, то трябва да узрее, което не е лесно.

Обикновено авокадото, което намираме на пазара, не е готово за консумация и трябва да го оставим да узрее. Ако обаче го оставим твърде дълго, може да се развали, а ако го отрежем твърде рано, няма добър вкус. Блогърката Каролайн Грот намери практично решение, с което не губим нищо, като го опитаме.

Какво ще ви е необходимо?

Авокадо, киви и хартиена торбичка. С тези съставки Каролайн Грот показа в профила си в Instagram, че ако сложим неузряло авокадо заедно с киви в хартиена торбичка, то след 24 часа ще имаме перфектното узряло авокадо. Според Грот това се случва, защото кивито отделя етилен, естествен растителен хормон, който регулира растежа на растението и помага на плода да узрее. След като затворим плода в хартиената торбичка, този газ се улавя, като по този начин се ускорява процесът на зреене, пише cantina.protothema.gr.

В допълнение към кивито, можете да използвате и банан или ябълка, които също отделят етилен. Етиленът е естествен растителен хормон, който се произвежда, когато узреят и регулира растежа на растението.