Красивата българска певица Вики Терзийска показа как се правят домашни кисели краставички.
"Солянки! Исперихска рецепта от баба ми Тотка, дошла при мен от майка ми. Децата ги обожават, а в този бидон получавате благина от хрупкави ферментирали краставички за по-малко от три денонощия!", написа тя във Фейсбук.
Ето и рецептата:"Какво ви е нужно: пет килограма хрупкави корнишони, един 10-литров бидон (аз намерих само пластмасов, ако имате голям стъклен, още по-добре), морска сол, моята е от Атанасовското езеро, слагате 8 супени лъжици! И накрая заливате с вода до горе! За да останат хрупкави най-отгоре слагам две, три листа хрян! Ако нямате, може да сложите няколко зърна синап. Хубаво е да ги обръщате, два три пъти на ден! Вие приготвяте ли си ферментирали зеленчуци? Супер полезни са", пише Виктория Терзийска.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.