Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Отбелязват 65 години художествена гимнастика във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:49 / 24.08.2018Коментари (0)3018
©
65-годишнината на варненската художествена гимнастика ще бъде отбелязана официално по време на международния турнир "Царица Маргарита" на 1 и 2 септември във Варна. Надпреварата на грациите е в зали "Младост" на Двореца на културата и спорта, а треньорки от варненските клубове ще бъдат наградени от община Варна минути след церемонията по тържественото откриване на проявата в 15 часа на 1 септември. Създател и организатор на турнира е Анелия Атанасова.

Началото на най-красивия и женствен спорт в морската столица отвежда към вече далечната 1953 г., когато във Варна пристига Мария Чиприянова. С нейното име се свързва полагането на основите на варненската художествена гимнастика, дала на България през годините пет световни шампионки – Румяна Стефанова, Деспа Кателиева, Филипа Филипова, Кристина Павлова и Симона Дянкова, десетки и стотици призьорки от престижни международни и национални шампионати и турнири.

"Да работиш с мен, трябва да си винаги на върха, а за да си на върха, трябва да си с характер". Тази мисъл на световноизвестната литературна героиня Ема Харт е лозунгът, окачен и до днес на стената в скромния офис на клуб "Чар – ДКС", където Мария Чиприянова, заслужил треньор, треньор на столетието на Варна и почетен гражданин на морската столица, продължава и до днес да работи с малките таланти. Много от нейните възпитанички вече предават своя опит по всички краища на планетата.

"Какво ме крепи през всичките тези години ли? Голямата любов!", признава Чиприянова, за която художествената гимнастика е житейското призвание и всеотдайност.

Междувременно станаха известни и всички български клубове, които ще се представят в XXVI издание на международния турнир "Царица Маргарита". Както е известно, надпреварата е в две паралелни състезания – по ФИГ и клубен турнир.

За втория са заявили участие гимнастички от "Черноморец" (Бс), "Етър – Елит" (ВТ), "Импала" (Стара Загора), "Левски – Триадица", МИГ Гергана 90"  (Дч), "Олимпик" (Кюстендил), "Тракия" (Пд) и варненските "Чар – ДКС" и "Грация". От чужбина в този турнир ще видим състезателки на Чили, Палма де Майорка, Гърция, Центъра на Ирина Винер (Русия), Черна гора, Италия и Румъния.

В шампионата по ФИГ на килима ще излязат представителки на Азербайджан, Канада, Германия, Индия, Киргизстан, Черна гора, Норвегия, Румъния, Турция и България. Програмата започва със състезанието на девойките старша възраст – от 8 часа на 1 септември.

Още по темата: общо новини по темата: 43
04.12.2020
07.10.2020
08.09.2020
14.03.2020
06.02.2020
27.09.2019
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: