Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Пет гимнастички и ансамбъл ще представят България в турнира "Царица Маргарита"
Автор: Екип Varna24.bg 14:46 / 21.06.2019Коментари (0)1069
©
Ясен е съставът на българките, които ще се представят в 27-ото издание на силния международен турнир по художествена гимнастика "Царица Маргарита“ във Варна. Надпреварата е на 6 и 7 юли в Двореца на културата и спорта в две паралелни състезания – турнир по FIG и клубен турнир, а след отказа в последния момент на Египет и Унгария държавите участнички остават 23: Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипините, Франция, Хърватия, Чили, Япония и България.

В пряк спор за приза "Царица Маргарита“, който се връчва само на победителката в многобоя при жените, ще ни представя националката Анна Келман. 16-годишната грация, родена в Лондон, е състезателка на варненския клуб "Чар – ДКС“. В миналогодишното издание на "Царица Маргарита“ Келман игра при девойките и взе сребърни медали в многобоя и в шампионата на обръч.

В турнира по FIG при девойките старша възраст за България ще играят 4 момичета - Ева Брезалиева ("Олимпия“, Бс), Катрин Цонева ("Левски – Илиана“), Стилиана Николова ("Етър – Елит“, ВТ) и Валерия Ватова ("Тракия“, Пд). Те бяха определени след последното контролно в столицата преди седмица. За четирите грации състезанието във Варна ще е последна проверка преди участието им в първия световен младежки шампионат в Москва от 19 до 21 юли. Във Варна Ева Брезалиева ще представи композицията си с въже, Катрин Цонева с топка, Стилиана Николова с бухалки, а Валерия Ватова с лента.

Надпреварата ще се проведе по регламента, по който ще се играе и в Москва. Ще се формира индивидуален отборен многобой и отборно класиране, което ще се базира на оценките на индивидуалните състезателки и ансамбъла. Българският ансамбъл е в състав Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова. Те ще играят две съчетания - с пет обръча и пет ленти.

Преди месец българският отбор в състав Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова и ансамбълът девойки - Яна Момчилова, Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Маргарита Василева и Моника Заркова, завърши трети в отборното състезание на европейското първенство за жени в Баку.

С интерес се очаква и представянето на чуждите гимнастички, които ще бъдат водени в турнира във Варна от наши треньорки. Със състезателки от чужбина на "Царица Маргарита“ идват треньорките Александра Конова (от Франция), Дарина Василева (от Португалия), Румяна Бурова и Цветелина Христова (от Белгия), Йоана Попова (от Англия), Лили Николова (от Испания), Сара Стайкова и Камелия Дунавска (от Турция), Красимира Василева и Стела Султанова от Норвегия. Като треньор от Германия за втора поредна година на варненския турнир пристига Юлия Раскина (Беларус), олимпийска вицешампионка от Сидни 2000.

В клубния турнир на "Царица Маргарита“ ще видим само български отбори, а в масовата гимнастрада на 7 юли ще аплодираме и изпълненията на най-малките гимнастички от родните школи.

Още по темата: общо новини по темата: 43
04.12.2020
07.10.2020
08.09.2020
14.03.2020
06.02.2020
27.09.2019
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: