Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Отпуснаха 1,5 млн. лв. за нова зала по художествена гимнастика
Автор: Екип Varna24.bg 13:18 / 27.12.2018Коментари (0)2004
Инвестиционната програма на Българското правителство в областта на тренировъчната спортна инфраструктура продължава с изграждането на нова зала по художествена гимнастика, която ще бъде част от комплекс "Раковски“.

С постановление на Министерски съвет за строежа на съоръжението по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 г. и във връзка с увеличаване капитала на търговското дружество "Национална спортна база“ ЕАД на днешното заседание на кабинета бяха отпуснати 1,5 млн. лв.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, Симона Дянкова, Катрин Тасева и Невяна Владинова присъстваха на заседанието на Министерски съвет. Те връчиха подаръци и поздравителен адрес на премиера Бойко Борисов като изразиха своите благодарности към него, министър Красен Кралев и целия кабинет.

"За нас днес това е един исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният ни отбор. Години наред сме мечтали да имаме зала, която да побере всички наши национални гарнитури и да можем да тренираме така, че нашите успехи не само да продължават, а да стават и по-големи. Всички ние сме безкрайно благодарни на г-н Борисов, на г-н Кралев, който е до нас през цялото време и ни помага и също така на правителството на България“, заяви Илиана Раева.

Тя изтъкна, че художествената гимнастика в последните години се е утвърдила като един от най-успешните спортове в България, като вече десетилетия носи медали от световни първенства, европейски и олимпийски игри.

"С подобряването на материалната база "Раковски“ аз ви гарантирам, че нашите успехи ще стават все по-повече и ще имаме много поводи за гордост и за радост. Нямате представа какво означава за нас това, нашият дом да се увеличи, да имаме още килими, на които състезателките много по-добре и по-успешно да провеждат своите тренировки“, допълни президентът на федерацията.

Предвижда се новата зала да бъде с топла връзка, свързана със сегашната, така че строежът ѝ няма да възпрепятства по никакъв начин подготовката на гимнастичките.

"Залата ще бъде разположена на около 10 метра встрани от сегашната зала. Точни срокове не може да дадем, но в момента, в който се проведе обществената поръчка, тогава ще знаем кога ще бъде готова залата, но при всички случаи до края на следващата година би трябвало да бъде откритa", каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев, като посочи, че залата по никакъв начин няма да пречи на стадиона.

Капитанът на отбора Симона Дянкова благодари от името на целия отбор и обеща, че ще продължават да са всеки ден в залата, за да работят усилено и да не спират да носят все по-големи успехи за България.

Както е известно на съществуващата зала на стадион "Раковски“ беше извършен основен ремонт през ноември и декември тази година на обща стойност 250 000 лева.

Строително-монтажните работи включват монтаж на нова дървена подова настилка, възстановяване на гипсокартон  след течове и изолация на тръби, цялостно пребоядисване, монтаж на осветление и дървени врати.

Предстои освежаване на коридорите и стаите за настаняване на спортистите и изграждане на възстановителен център.

Още по темата: общо новини по темата: 43
04.12.2020
07.10.2020
08.09.2020
14.03.2020
06.02.2020
27.09.2019
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: