От института подчертаха, че минималните стандарти за качество са нещо различно от БДС. Експертите твърдят, че заради ниската покупателна способност производителите са променили рецептурите на много храни, така че те да са на по-ниска себестойност и да отговорят на доходите на българина. По този начин автентичният вкус на много продукти се е загубил и младите поколения не го познават, със съжаление отбелязват от Института за консервна промишленост в Пловдив.
Оттам заявяват, че в много страни са въведени стандарти за идентичност, които гарантират автентичния вкус на храните. Такъв стандарт има за киселото мляко. По такъв стандарт нашата страна продава кисело мляко в Япония. Този стандарт се регламентира определена технология на производство и техниката, с която се произвежда.
Ние приветстваме първите стъпки с въвеждането на някои стандарти, които определят правила за производство на по-качествени продукти, заявяват от института.
Източник: cross-bg.net

ЗАРЕЖДАНЕ...
geoge
на 25.08.2010 г.
И за бозата! Дори Кока-к*лата не я правят със захар мошениците! Затова съм им наложил ембарго и пия П*пси!
Plovdiv Man
на 25.08.2010 г.
Само диктатура на оправя нас.Какви стандарти :д българин и стандарти хаха магаре и пишешта машина :д секи да си гледа у дома ако не иска да умре на 50.
4000
на 25.08.2010 г.
Каква занижена покупателна способност?! Това щеше да е вярно, ако продуктите в България бяха по-ниски. Как е възможно в Полша или Литва, например, да се ядат истински млечни продукти на същите, че дори и на по-ниски цени?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.