Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дават 5 години гаранция за ремонта на винишкия път
Автор: Екип Varna24.bg 17:01 / 27.10.2009Коментари (0)1041
© Varna24.bg
5 години е гаранцията на ремонта на пътните отсечки Варна - Каменар и "Виница" - Св. св. Константин и Елена. Ако в рамките на този период възникне проблем с асфалтовата настилка, фирмата изпълнител ще бъде задължена да го отстрани за своя сметка. През следващите 5 години обаче не би трябвало да се правят прокопавания в тези участъци, коментира Мария Самсарова, главен експерт в общинския отдел "Пътна инфраструктура". Тя е и ръководител на проекта "Рехабилитация на пътни отсечки в община Варна" - първият за общината, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие". Днес кметската администрация отчете изпълнението на проекта, чрез който е извършен ремонтът на двете пътни артерии. Според Самсарова те вече разполагат с нова дъждовна канализация, а анализ на ВиК-Варна, установил, че битовата канализация там не се нуждае от подмяна.

Изпълнението на европроекта, по който са били финансирани общо 86 общини, във Варна приключва на 3 ноември. Чрез обществена поръчка ремонтът бе възложен на "Пътища и мостове" ЕООД - Варна. Общата стойност на проекта е 5,79 млн. лв., от които 4,87 млн. лв. са безвъзмездна помощ от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. Със собствени средства община Варна е покрила 15,93% от разходите за обектите, което представлява 922 898 лв. Останалите средства ще й бъдат възстановени, след като бъде направена проверка на изпълнението.

Общинските служители опровергаха информацията, че плащанията се бавят, въпреки че преди дни за протакането на процедурите алармира шефът на дирекция "Международно сътрудничество, проекти и програми" д-р Петър Радушев. Той даде за пример именно забавените средствата по проекта за ремонт на пътищата Варна - Каменар и "Виница" - Св. св. Константин и Елена, за които общината трябва да получи около 2,4 млн. лв.

Чрез първия си проект по ОП "Регионално развитие" кметската администрация обезпечи рехабилитацията на 1 765 м от пътя Аладжа манастир - "Виница" - Св. св. Константин и Елена и 4 130 м от Аксаково - Стожер/Новаково - Долище - граница (Аксаково Варна) - Варна. Създадени са условия за увеличаване на пътникопотока с 21%. По винишкия път са изградени джобове за 5 нови автобусни спирки с отбивки. Озеленени са 3,6 дка, осигурено е и ново улично осветление.

Източник: chernomore.bg




Още по темата: общо новини по темата: 3
27.10.2009 »
26.10.2009 »
21.10.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: