Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Много от подлезите във Варна се нуждаят от спешен ремонт
Автор: Екип Varna24.bg 09:17 / 14.08.2008Коментари (0)1293
© Varna24.bg
След трагичния инцидент във вторник, когато 80-годишна варненка загина заради срутилите се решетки на подлеза пред Юнашкия салон, вчера в районните администрации бяха предприети проверки на подлезите. Много от тях се нуждаят от ремонт, сочат констатираните резултати.

Най-често проблемите в подлезите са свързани с отводнителната система и осветлението, коментира кметицата на "Одесос" Таня Василева. По думите й в подлезите на "Тракия" и "Образцов дом" е установено, че има нужда от ремонт на облицовъчните плочи. Там миналата година беше предприета реконструкция, така че сега трябва да се провери дали има гаранция за извършените ремонтни дейности, поясни Василева. Тя изтъкна, че в някои от всички 8 подлеза на територията на централния район са откраднати метални решетки на шахтите. Според кметицата е необходимо да се предприеме ревизия на заварките на пантите на железните врати на обектите.

8 са и подлезите в район "Младост". Тъй като от години е неизползваем, подлезът до хипермаркет "Кауфланд" е затворен. Трайно затворени са и недовършените съоръжения на ул. "Младежка" и на бул. "Цар Освободител" (срещу "Победа"), поясниха от районната администрация. От там увериха, че останалите обекти като цяло са в добро състояние. Само два от тях се затварят с решетки. В други два от подлезите е констатирано, че има опасност от падаща мазилка на тавана, но на стените на нито един от тези обекти в "Младост" няма облицовъчни плочи. По 1-2 стъпала на някои от подлезите се нуждаят от ремонт, допълниха още от районната администрация.

Най-много подлези има на територията на "Приморски" - 24. Кметът на района Пламен Градинаров коментира, че най-спешна необходимост от ремонт имат подлезите по пътя за Златни пясъци и осебено тези на "Траката" и спирка "Марек". Там имало течове от таваните. Община Варна включи подлезите от Икономическия университет до Делфинариума в програма, която предвижда те да бъдат ремонтирани до края на годината, припомни Градинаров. По думите му проблемите с водоотвеждането, настилката и осветлението са най-често срещани. Още миналата година са били предприети огледи заради плочите от облицовката на съоръженията.

В район "Аспарухово" няма подлези, а във "Владислав Варненчик" има само един - до пощата. Там има осветление, но не и охранителни решетки, за осигуряването на които още през февруари беше изпратено писмо до община Варна, отчете кметът на "Владиславово" Добромир Джиков. По думите му подлезът до бл. 4 в района не е годен за експлоатация и за ползването му няма разрешение.

Източник: chernomore.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: