Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Спартак (Варна) дочака първата си победа през сезона
Автор: Стойчо Генов 17:01 / 16.09.2022Коментари (25)952
© ПФК Ботев
Спартак (Варна) постигна първа победа през сезона в efbet Лига, след като се наложи с 3:2 над Ботев (Пловдив) в двубой от 11-ия кръг, който се игра на стадион "Спартак" в морската ни столица.

Божидар Васев (47) и Румен Руменов (74) бяха точни за "соколите", а Мохамед Брахими (52) си отбеляза автогол. За "канарите" се разписаха Антоан Бароан (57-дузпа) и Елвис Ману (90+4).

Така възпитаниците на треньора Желко Копич останаха с актив от 7 точки на предпоследното 15-о място във временното класиране. Успехът бе първи за спартаклии, но въпреки това те са последни с 4 точки.

Още в 6-ата минута "канарите" създадоха отлично положение. След атака по левия фланг последва центриране към Антоан Бароан, който засече от въздуха с левия крак, но в аут.

Десетина минути по-късно домакините претендираха за дузпа, след като Супрайен събори Божидар Васев в наказателното поле. Ситуацията бе разгледана чрез VAR и нарушение не бе отсъдено.

В ответната атака на Ботев бранителят Рой Херман напредна отдясно и отправи бомбен шут, при който вратарят на домакините отклони топката и тя срещна напречната греда. Джеймс Етоо и Елвис Ману също имаха добра възможност да обстрелват вратата на Спартак, но бяха неточни.

В добавеното време на първата част след центриране от ляво Антоан Бароан засече топката с глава, но тя за втори път в мача срещна напречната греда.

Веднага след почивката Спартак откри резултата. Здравко Димитров бе изведен отлично по левия фланг, напредна и почти от аутлинията успя да центрира по земя към Божидар Васев. Бившето "канарче" засече с левия крак по земя покрай вратаря за 1:0.

Пет минути по-късно варненци удариха за втори път. Виктор Митев центрира остро от фаул, а Мохамед Брахими в стремежа си да изчисти с глава, прати топката неспасяемо в собствената си мрежа за 2:0.

В 55-ата минута защитникът на Спартак Илкер Будинов препъна Мохамед Брахими в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Антоан Бароан за 2:1.

В 74-ата минута "соколите" отново зарадваха своите привърженици. Здравко Димитров направи великолепен рейд отляво, нахлу в наказателното поле и шутира, но Ханкич изби. Топката обаче се озова в краката на Румен Руменов, който безпроблемно се разписа за 3:1.

В добавеното време Ботев получи дузпа. Вратарят спаси изстрела на Елвис Ману, но при добавката нападателят бе точен за крайното 3:2.

Спартак (Варна): Иван Дичевски, Никола Борисов, Пламен Димов, Илкер Будинов, Виктор Митев (69- Велислав Боев), Ивайло Климентов, Румен Руменов, Божидар Васев (88- Янчо Андреев), Здравко Димитров, Ивей Натаниел (76- Лиандро Мартинс), Емануел Моура.

Ботев (Пд): Хидайет Ханкич, Рой Херман (62- Димитър Тонев), Виктор Генев (73- Мартин Секулич), Дилан Мартенс, Мохамед Брахими (62- Николай Минков), Антоан Бароан,  Джеймс Етоо, Самюел Супрайен, Реда Рабей, Елвис Ману, Роберто Пунчец.


Още по темата: общо новини по темата: 25
28.04.2023
17.04.2023
09.04.2023
11.03.2023
20.02.2023
07.02.2023
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
.....Едно българче, десет малки негърчета, треньор – хърватин, собственик – руски евреин, съветника му босненец.....Пералнята работи жестоко !!! Въпросът е кога ще се стопят лагерите на барабана !!??
0
 
 
Желко кой е виновен пак.Тревата ,терена ,слънцето ,водата ,морските вълни ???
0
 
 
В близките дни някой шеф от Коматево ще излезе с ново изявление, как те били най-силниия и най-професионалния клуб в БГ. Оня ден четохме и за школата им... Ама те последни във всичко, но продължаеат да ги лъжат. Жалка картинка сте жълтури. Все така я карайте.
+2
 
 
Жълта трагедия беше едно време, сега е заменено с индианска трагедия :)))
+2
 
 
Току бил разстроен заради провален трансфер , нищо подобно не се писа за Току, когато ботевЪ от Коматево загубиха Дербито заради негова грешка- това е футболист без сърце! А тези футболисти без сърца, десетки в ботевЪ от Коматево ги води Зингаревич и Азродин Валентич , защото и те нямат сърца.А феновете на ботевЪ от Коматево се опитваха да убият деца и жени със сигнални ракети и те нямат сърца! В ботевЪ от Коматево на всички нива няма сърце- това е един Мъртъв отбор....
+3
 
 
Жълтури, разследвайте гредите във Варна да не са спонсорирани от money + ...
0
 
 
Ку*вата Майна да не се е обесил? Някой може ли да го провери?
+2
 
 
Стоян канара -стрямския се срамува от този тото-Бутвффъ.
+2
 
 
Цинга Тото от всякъде…. Комативуууу, двайте прогнозите от съблекалнята, че африканската пералня изби кочината с тези залагания!
+2
 
 
ботевЪ от Коматево е като сателит на Локомотив Пловдив ... бият ни конкурентите за медали и същевременно падат от другите слаби отбори, за да зарадват Пловдив с изпадане в Б група . Браво Зинга....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Любопитно! Не футбол, а баскетбол сякаш са мачовете от АМФЛ-Варна
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Ватерполният "Комодор" - Варна ликува с победа над КПС "Варна" при 17-годишните
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: