Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Спартак измъкна точка от Славия на "Овча купел", Денис Баланюк вкара два
Автор: Екип Varna24.bg 17:49 / 30.10.2022Коментари (0)762
©
Славия и Спартак Варна завършиха 2:2 в среща от 16-ия кръг на efbet Лига, която се игра на стадиона в столичния квартал "Овча купел". Две попадения за гостите вкара украинецът Денис Баланюк, а с равенството те събраха 7 точки, макар и да са на последната 16-та позиция.

Славия на два пъти изоставаше в резултата, но изравни първо чрез Ахмед Ахмедов, а след това и Кемело Нгуена от воле оформи крайния резултат. Домакините остават на седмо място с 26 точки, на една от Левски.

Срещата започна в доста ниско темпо, което бе добре за спартаклии, пристигнали в София като последен в класирането и с много отсъстващи играчи. Те имаха първия удар, но Ромейш Ивей не затрудни особено домакините.

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич трябваше още преди да е изминала половината от първото полувреме да прави две смени, тъй като почти в един и същи момент се контузиха и Иван Минчев, и Кристиян Добрев. Славистите бяха по-активни, а в 37-ата минута се разминаха с реален шанс да открият резултата. Галин Иванов проби и стреля, вратарят Дичевски спаси с крак, но топката отиде у Тони Тасев. Крилото не успя да насочи кълбото в опразнената врата, стреляйки високо над гредата.

В последната минута на първото полувреме гостите откриха чрез Денис Баланюк, който вкара по малко странен начин. Ромейш Ивей от дясното крило подаде на ляво към Здравко Димитров, а бившият футболист на Левски продължи към Румен Руменов. Той опита нещо като удар, но топката се превърна в подадена за Баланюк. Украинският нападател изскочи сам срещу Вуцов, стреля, но в тялото му. Топката се върна в играча на гостите от плонжа на вратаря и той я вкара на празна врата.

В 52-ата минута Галин Иванов се добра до топката след центриране от корнер и стреля, но уцели гредата. Последва още един ъглов удар, в който отново Иванов игра с глава и върна топката в наказателното поле. Ахмед Ахмедов чакаше до гредата и скочи над бранител на Спартак, за да я вкара от 1 метър във вратата.

Веднага след началото на второто полувреме домакините започнаха да търсят ново попадение и създадоха няколко добри атаки. Най-чистото положение в първите 15 минути на втората част пропусна Ахмед Ахмедов.

В 74-ата минута Денис Баланюк вкара втория си гол в България и втори за Спартак Варна, като му асистира Здравко Димитров. Крилото получи топката от Румен Руменов, напредна по фланга и подаде към центъра с обратен фалц. Баланюк получи кълбото, стреля, но вратарят Вуцов изби първия изстрел. Топката отново отиде у украинския таран, който се обърна и я вкара във вратата.

Радостта на гостите бе много кратка и само след 4 минути с голяма доза щастие Кемело Нгуена изравни. Продължителна атака и няколко опита да славистите да бият към вратата бяха предотвратени, като последното изчистване беше на Еменауел Моура. Той прати топката на волето на Нгуена, чийто изстрел бе неспасяем.


Още по темата: общо новини по темата: 25
28.04.2023
17.04.2023
09.04.2023
11.03.2023
20.02.2023
07.02.2023
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: