Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Григор Димитров започва поход към най-голямата титла в кариерата си
Автор: Георги Куситасев 18:05 / 15.01.2024Коментари (0)677
© Facebook: Tennis TV
Григор Димитров започва утре сутрин участието си на на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете.

Водещата ни ракета и номер 13 в света в момента, се изправя срещу неудобен противник като Мартон Фучович от Унгария.

Годината за Димитров стартира впечатляващо с титла в Бризбън, а преглед на статистиката на българина показва, че Австралия е любимо място за силни игри през годините.

Най-успешната за него - 2017-а година започна именно с титла в Бризбън, след което бъдещия тогава "Топ 3" тенисист изигра един от най-силните си турнири от Големия шлем, достигайки до полуфинал, именно на Australian Open.

Там всички, следящи тениса, помнят маратона, който двамата с Рафаел Надал сътвориха. Тази битка на корта се превърна и в един от най-красивите тенис двубои в исторически план в това състезание. Малко преди старта на тазгодишното издание, от Australian Open качиха в канала си в YouYube точно срещата между Димитров и носителя на 22 титли от Големия шлем, а куп легенди и статистици сложиха Гришо сред скритите фаворити за трофея от "Мелбърн парк".

Родният състезател има и три четвъртфинала в Австралия (2014, 2018 и 2021), а балансът му от победи и загуби само на този турнир е 31 успеха към 13 поражения или 70% успеваемост спрямо 57% до 59 % на другите три турнира от Шлема - Ролан Гарос, Уимбълдън и US Open.

Успешният край на миналия сезон и страхотният старт на този отприщиха нови надежди за нещо голямо - нещо, което за българския номер 1 в тениса е чакано от старта на кариерата - титла от надпревара от Големия шлем.

През годините критици, специалисти, легенди, съперници и прочие се надпреварваха да коментират, че Димитров има талант за минимум една титла от турнири от Големия шлем, но все нещо не достигаше.

Сега, като че ли е назрял моментът. В схемата му до полуфинал са съперници като Себастиан Офнер от Австрия, нереализираната надежда на домакините - Танаси Кокинакис, а напред го очакват евентуално 23-ия в света Давидович-Фокина, след което неубедителния на старта в Австралия и номер 3 в света Даниил Медведев, който Григор победи в Париж. Финалът, който е "Рубикон", сега е по-възможен от всякога.

За момента Димитров е с три полуфинала от най-силните надпревари (Australian Open 2017-a, Уимбълдън 2014-а и US Open 2019-a). Назрял е моментът за надграждане. Това се вижда в игрови и ментален план у нашия играч.

Битка за място в среща за трофея означава евентуален двубой с двама от най-трудните противници на Димитров в кариерата - олимпийският шампион Александър Зверев или вторият в света Карлос Алкарас, който българинът победи в края на миналия сезон.

Двубой с испанеца звучи доста по-добре, с оглед факта, че той не игра през миналата година, а сезон 2023 завърши с контузия за него.

Битка за трофея срещу рекордьора по титли Новак Джокович може да бъде своеобразен реванш за загубата в срещата за трофея в Париж в края на миналата година.

Всичко в момента води до това да видим нещо голямо в Мелбърн. Дали историята на българския мъжки тенис ще бъде променена отново, предстои да разберем!

Още по темата: общо новини по темата: 151
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Варненски треньор се радва: Нямаме нито една загуба
Световната купа "Варна" 2024 отново обединява млади таланти в света на киокушин
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: