Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Легенда на Черно море: Време е да вземем трофей
Автор: Екип Varna24.bg 08:28 / 18.05.2015Коментари (0)1399
© Bulphoto
Бившият капитан на Черно море Тодор Марев коментира предстоящия финал за Купата на България между "моряците" и "Левски" пред "7 дни спорт".

Черно море има потенциала да спечели финала за Купата на България. Имаме добър отбор, с много стойностни футболисти, Никола Спасов също е достатъчно доказал се като специалист, така че е време Варна да види трофей.

Кольо Спасов знае как да мотивира и как да подреди футболистите си, за да изведе Черно море до трофея. Не трябва да забравяме, че един такъв мач е като витрина за всеки футболист, от личен опит знам, че не ти е нужна много специална мотивация. Всеки един играч иска да се доказва в такива битки, те носят престиж, самочувствие, а и немалко пъти добри трансфери. Затова смятам, че нашите играчи ще направят всичко по силите си, за да спечелят купата.

Освен това смятам, че срещу "моряците" ще излезе един "Левски", който ще е под напрежение. Всички знаем как на "Герена" определят тази финална среща като съдбовна за клуба, а освен това тя ще е определяща за бъдещето му не само в спортно-технически аспект. Именно тази значимост ще вкара напрежение в лагера на "Левски" преди мача и това може да бъде големият коз в наша полза.

От друга страна, "сините" не са чак такова страшилище. Да, те навлязоха във форма, но в този мач и двата отбора ще имат пределна мотивация за успех. Дано всичко в мача да е обективно и изходът му да се реши само с футболни средства. Казвам това, защото всички знаем, че в България не всичко се решава на терена.

Хубаво е, че мачът е в Бургас, стадионът ще се пука по шевовете, ще има много привърженици на Черно море, а и доста софиянци. Искрено се надявам да стане красив, а защо не и резултатен мач.

След няколко финала, в два от които и аз съм участвал, е време да спечелим купата. Едва ли би било драматично, ако това не стане. С оглед на ползите, които ще извлече Черно море, обаче е много по-добре да вземе купата. Градът ни заслужава да дойдат големи европейски клубове, стадионът ще е пълен, ще има приходи от рекламни и телевизионни права, а не е невъзможно да продадем и някой от нашите играчи.

И "Левски", и ние имаме да изиграем по два мача до края на първенството. Без да прозвучи критично, лично за мен тази формула на шампионата е неудачна. И двата отбора са над нивото на тази шестица, но няма какво да се направи. Не мисля, че тези два мача ще са съвсем протоколни, но е ясно, че и ние, и "Левски" ще гледаме повече към финала за купата.


Още по темата: общо новини по темата: 143
11.09.2015
22.08.2015
24.06.2015
22.06.2015
18.06.2015
05.06.2015
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: