Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Никола Спасов: Пренаписахме историята
Автор: Екип Varna24.bg 07:25 / 31.05.2015Коментари (0)3137
Старши треньорът на Черно море Никола Спасов заяви, че съботният ден е бил най-щастливият в кариерата му, предаде репортер на Varna24.bg. Наставникът изведе варненци до дебютен триумф в надпреварата. Те надвиха Левски с гол в 119-ата минута, въпреки че играха с човек по-малко през по-голямата част от мача.

"Момчетата бяха страхотни днес, просто уникални. Всички имат принос за тази Купа. Така трябва да се играе футбола. С раздаване, с любов и с вяра. Аз мисля, че всеки един състезател може да играе на различни позиции. Накрая завършихме мача с един чист защитник. Не може един футболист, който може да атакува, да не може да се защитава. Не трябва да се страхуват да се защитават", каза Спасов. Той се яви пред журналистите в специален костюм на адмирал, ушит му от шефа на фракция "Демоните" с пожелание с него да вдигне трофея.

"Футболът трябва да се играе атакуващо и смело, иначе няма шанс, особено срещу отбор като Левски. Те си изпуснаха техните възможности, а ние бяхме смъртоносни в нашите изпълнения. Аз бях сигурен, че ще се справят момчетата. Само с вяра, с голямо желание и с индивидуални качества в отделни моменти, можехме да бием един много силен Левски. Купих шампанското още преди да тръгнем за Бургас. Бях подготвен и вярвах, че ще празнуваме. Радвам се, че пренаписахме историята. Искам да благодаря на собствениците. Без тях нямаше да има футбол във Варна. Днес имаше атмосфера, надявам се да играем пред пълни стадиони и в Европа. Не подценявам нашия отбор и не надценявам европейските клубове", добави треньорът.
"Ще имаме време за подготовка, защото ще започнем от втори квалификационен кръг в Лига Европа. Трябва да се организира селекцията следващата седмица и на десети юни ще започнем подготовка. Първо с българите и с момчетата на проби, а на чужденците ще им дам 4 дни повече почивка, защото се прибират по два пъти в годината. Аз лично искам в Европа да играят по този начин момчетата. Да си вярват и да не им пука с кого играем. Видяхте как един Лудогорец се представи много достойно в Европа. По същия начин искам да видя и нашия отбор. Ние обаче няма да се превъзбуждаме и да искаме да спечелим Лига Европа. Целта ни е да се раздаваме и да радваме хората, затова сме тук", отбеляза наставникът.

Той разкри, че Коконов и Божилов също си тръгват от отбора. По-рано Спасов разкри, че Слави Сталев и Тони Стоичков ще бъдат освободени, тъй като рядко получават шанс за изява.

"Момчетата усещат, че имам доверие в тях. Всички на терена могат да играят футбол. Решаващото бе, че играхме предимно с нападатели и полузащитници, а те винаги искат да вкарат. През цялото време атакувахме. Всички футболисти бяха страхотно. Като видиш така да играе отборът ти, всеки треньор трябва да е щастлив. Затова и аз съм щастлив. Взехме Купата срещу много силен Левски. Те играят много добре цяла пролет, но ние толкова им разрешихме да покажат. Не мога да отрека, че имахме и късмет, но във футбола и в спорта всичко е в играта. Ние обаче си накъсметлихме късмета", завърши Никола Спасов.


Още по темата: общо новини по темата: 143
11.09.2015
22.08.2015
24.06.2015
22.06.2015
18.06.2015
05.06.2015
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: