Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Съдийска тесла провали ръгбистите в Перник
Автор: Екип Varna24.bg 19:10 / 25.10.2010Коментари (0)849
©
След съдийска тесла ръгбистите на клуб "Варна" изгубиха с 12:13 (12:10) от "Валяците“ дербито от IV кръг на държавното първенство в Перник. На почивката варненци водеха с 12:10 след есета на Явор Драгнев и Николай Георгиев и реализиран допълнителен удар от Адриан Пламенов. Тимът обаче е прекършен от фалшивата свирка на неопитния съдия Тошко Тодоров от Берковица.
"През първото полувреме не свирна нито един път против тях. На почивката разговарях с дежурния делегат, но нищо не се промени. През второто полувреме продължихме да ги мачкаме, а съдията умишлено погазваше правилата и ни спираше, за да не поведем. Един път минаха центъра и вкараха наказателен удар. Вярно е, че ние изтървахме два наказателни удара, но единствено реферът е причината да не победим“, заяви за "Народно дело“ Пламен Киров. Последният допълни, че разбрал какво ги чака през седмицата, когато от федерацията не пожелали да разкрият кой ще свири в Перник. "Питахме шефа на съдиите Тодор Тихов, но той мълчеше. Генсекът Георги Маринкин – също. Синът му и селекционер на националния Дариел Янев отказал да свири, въпреки че е единственият международен арбитър у нас. В събота около 20 ч. разбрахме, че срещата е поверена на Станчо Станев. Той обаче 30 години е състезател на Перник, а синът му играе там в момента. Информирахме Любо Стоичков за наряда. Шефът на федерацията ни каза, че съдия ще е Тошко Тодоров, който до този момент не е свирил на мъже. Ръководи преди месеци срещи на юношите и ги опропасти“, продължи Киров. Според него, докато Маринкин дърпа конците във федерацията, нещата няма да се променят. "Той е на власт от 1976-а. Оттогава всички федерации си смениха шефовете, но нашата не. Явно искат да си получават парите от Международния борд, без да ги интересува първенството. Желанието на Маринкин е също да се откажем. Когато му казах, че няма да се явим и ще запишем служебна загуба, след която да ни изхвърлят от групата, отговори: "Можем и без ръгби във Варна“, завърши Киров.
Неговите подопечни остават лидер в класирането след 3 победи и една загуба. Подобен актив има и НСА. В неделя от 14 ч. варненци са домакини в последния си двубой от есенния полусезон – срещу Габрово, на игрище "Локомотив“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров написа нова глава в кариерата си с първи 1/4-финал на "Ролан Гарос"
Григор Димитров пред "Фокус": Можеха по-рано да ни преместят, само нашите два мача не бяха изиграни
Григор Димитров атакува историята на Ролан Гарос днес
Григор Димитров с нов 1/8-финал на "Ролан Гарос" след епика на централния корт
МФК Спартак с нова победа на международен турнир по плажен футбол във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: