Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Спартак пред разпадане!
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 20.06.2013Коментари (0)2256
©
Отборът може да се върне във „В“ група
Футболният "Спартак 1918" е пред разпадане, сочат събитията в клуба през пролетта и особено в последвалите 20 дни след края на сезона. Към днешна дата няма перспектива пред представителния тим. Не е осигурен начин за пълноценната му издръжка, нито някой е изявил официално желание да го издържа или да преговаря за акциите в Спортен комплекс "Спартак" АД, който е собственик на земите на клуба. Организационно нещата също са стигнали дъното, след като на практика няма оперативно ръководство.

Стартът на лятната подготовка е насрочен за 24 юни, но по всичко личи, че ще претърпи провал. Причината е, че спартаклии вече не разполагат с отбор. Игнат Дамянов си тръгна по взаимно съгласие, Иван Цачев и Емил Мартинов преминаха съответно в "Добруджа" и Свищов, Георги Димитров се стяга за Германия, а Драгомир Казаков се върна в ЮАР. Георги Филипов пък е обявил пред свои близки, че обмисля да спре с футбола. Тарторите на практика също са напуснали.

Боян Илиев, Генко Славов, Венцислав Маринов, Еньо Кръстовчев, Диян Кателиев, Димо Димов и Станислав Иванов стават свободни агенти на 1 юли, след като ден по-рано договорите им приключат. Маринов дори обмисля да скъса по вина на клуба. На 25 юни всички играчи вече ще имат да получават три заплати по ведомост и бонуси, обещани им на мъжка дума. За премиите от пролетта не се говори. Те отдавна са отписани.

Отделно клубът трябва да погаси задължения към БФС от глоби от миналия сезон около 10 000 лева. Ако към въпросната сума се прибавят и средствата за неизплатените заплати, тя ще скочи над 40 000 лева. В момента обаче няма индикации, че "Спартак 1918" разполага с тях, след като още в началото на годината шефът на собственика на СК "Спартак" АД и генерален спонсор на клуба - "Инжстрой", обяви в прав текст, че футболът за него е история и повече няма да дава пари.

Вариантът "Спартак 1918" да започне подготовка с юноши и да играе с тях в първенството е актуален, но не е разумен, след като евентуални загуби наред ще сринат психиката на младите и е възможно да ги унищожат като футболисти. Както се случи със "Сливен" миналата есен. Отделно на талантите трябва да се плащат поне минимални заплати, а в клуба няма нито лев.

Така че, ако не стане чудо до 10-15 дни, най-логично изглежда от "Спартак 1918" да уведомят документално БФС, че се отказват от участие в "Б" група поради финансови причини и се завръщат в Североизточна "В" група, където вече бяха през сезон 2010/2011. Другата възможност - да не съществува известно време мъжки отбор, е жестока, защото при икономическо укрепване "Спартак 1918" ще трябва да започне поредното си ново начало от окръжните групи.

 

Източник: "Народно дело"


Още по темата: общо новини по темата: 277
30.05.2014
30.05.2014
30.05.2014
29.05.2014
28.05.2014
27.05.2014
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: